Nu har jag hittat tillbaka till receptet ochbakat otaliga kakor den sista tiden. På bilderna bakar jag bubbel sats, så bli inte chockad om ditt bak ser annorlunda ut än mitt
Blanda mjöl ochbakpulver som du sedan häller ner i äggblandningen. Jag passade på att baka flera stycken nu när jag hade så mycket plommon i trädgården, sen har jag fryst in så det finns gottigott när det kommer oväntat besök (eller när jag blir sötsugen nån kväll under hösten)
1ca 9 dl vetemjöl + extra till utbakningenSmula jäst i en skål. 1Tillsätt farinsocker, salt, ägg, fingervarmt vatten (37 grader), rågsikt och det mesta av vetemjölet. 1Ta upp degen på mjölat bakbordoch dela i två bitar. Rulla bullar och kavla ut till rundlar, 15 centimeter i diameter. 1Lägg på plåt med bakpapperoch ta ut hål med hjälp av snapsglas. Nagga och låt jäsa i 20 minuter
Rör äggulor, socker och kanel. Strax innan serveringen skalar du äpplena, kärna ur dem och klyfta dem. Lägg i äppelklyftornaoch låt dom sjuda på svag värme tills de mjuknar
Då och då trillar man över sådana där super-recept som man vill göra om och om igen. Det enda som är mindre bra är kanske kalorimängden i pajen… Men man kan ju inte gå omkring och tänka på kalorierna varje dag heller