Böngrytor av det här slaget är tacksamma i och med att det går att göra mycket på en gång och sedan frysa in i portioner för framtida luncher eller middagar
Det nya året är här och så även många nyårslöften. Jag har en del "Viktvänliga" recept här på bloggen, och precis som med nyårsinspiration tänkte jag göra en tillfällig sida med "Viktvänliga" recept
Viktväktarna 3,5 points/portion (utan ris) 6 port. Hej på er. Vilket underbart väder vi har. Vi har ägnat dagen till målning, man måste ju passa på när det inte regnar så Lars har faktiskt varit ledig
Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Sätt ugnen på 225 gr. Koka riset i lättsaltat vatten enligt beskrivning på rispaketet. Skär kasslern i tärningar eller stavar och bryn den i 4 tsk flytande margarin eller olja
Koka pastan (enligt förpackningen). Skala och hacka alla grönsaker. Hetta upp oljan i en vid kastrull, tillsätt grönsakerna och tomatpurén, låt fräsa sakta i 5 minuter
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i lite sprayolja i stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig
Ansa paprikorna och hacka dem. Hacka löken och bryn den med färsen och hackad rökt skinka. Häll i krossade tomater, ananasbitar, hackad paprika, pressad vitlök, kryddor och salt
Receptet kommer från Viktväktarna, alltså ett hyffsat nyttigt recept. När jag ser ett spännande recept i en tidning, på Instagram, i en kokbok eller som det här, på Facebook, då fotar jag alltid receptet för att inte glömma bort att testa det
För er som följer viktväktarna med mig, så är denna 8 ProPoints per portion. Igår åt vi en gammal favorit, som faktiskt också är ett gammalt viktväktarrecept