Rör i vitt vin och sedan fiskbuljong (eller vatten och rör ut fiskbuljongtärning). Håll varm och låt stå och småkoka medan du lagar fisken så blir den bara godare
Skär fisken (använd gärna en blandning av både lax och kolja) i grytbitar om 2 centimeter. Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. Sänk värmen och lägg i fisken, sjud på låg värme cirka 3-5 min. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken. 500 g Fiskgrytbitar. 2 msk Fiskfond Buljong
Olja på sprejflaska 4 bitar laxfilé utan skinn à ca 150 g 1 msk färskpressad citronsaft Nymald svartpeppar 2 dl matlagningsgrädde 1 tsk majsena 2 msk hackad dill + kvistar till garnering, eller 2 tsk torkad dill 2 tsk vitvinsvinäger 10 cm urkärnad och fintärnad gurka Salt
helt rätt i höstrusket. Dessa heta räkor är ett av de mest sökta recepten här på bloggen. Förstår dess popularitet då det verkligen är en supergod rätt som är enkel att fixa ihop
Pensla fisken med smör-&rapsolja och krydda med salt och peppar. Grilla fisken 3 – 4 min på varje sida. 500 g fiskfiléer t ex gös, regnbåge. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g fiskfiléer t ex gös, regnbåge 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Kräfttsatsiki
Salta och peppra fisken. Dela fiskfilén i 2 bitar och lägg dem i två smorda ugnssäkra formar. Bred blandningen över fisken och stek fisken mitt i ugnen i ca 10 minuter. 300 g fiskfilé
Lägg fisken i en smord ugnssäker form eller på en bit bakplåtspapper. Bred över fiskbitarna. Stek fisken i mitten av ugnen, ca 10 minuter. 2 st fiskfilé
Blanda alla ingredienser förutom majsstärkelse i en skål. Skär upp laxen i portionsbitar. Lägg i laxbitarna i skålen, blanda så att alla bitar är täckta, täck över skålen med plastfolie och låt marinera i kylen i ca 20 minuter