Grönsaker sallader

Grönsaker sallader

Supergoda morots'bacon'

Supergoda morots'bacon'

Jag kan erkänna att jag till en början var skeptisk till hela idén med att försöka förvandla simpla morötter till något som liknar bacon, men så tänkte jag på hur gott det är med morots'lax' och gav det hela en chans
Grillad spetskål

Grillad spetskål

Ett perfekt tillbehör till kött, fisk, korv eller bara som den är till grillade grönsaker. På bilden nedan i sällskap av lammkorv och kalkonkorv och grillade grönsaker
Grönkål – grundrecept

Grönkål – grundrecept

400 g färsk grönkål. 11 tärning grönsaksbuljong. 14 dl vatten. 11 liten gul lök. 11 msk Arla® Svenskt Smör. 12 dl Arla Köket® crème fraiche
Rödkål!

Rödkål!

Jag bara måste ha rödkål till jul, älskar. Självklart kokar jag egen, så enkelt. Kål i alla former är så nyttigt för kroppen
Inlagd squash

Inlagd squash

För er som odlar eran egen squash, ni missar väl inte att lägga in den. Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning
Marinerade soltorkade tomater

Marinerade soltorkade tomater

Koka upp vattnet. Lägg i tomaterna och tag kastrullen från värmen. Låt tomaterna stå tills allt är kallt
Inlagd eller picklad rödlök

Inlagd eller picklad rödlök

Inlagd eller picklad rödlök, passar till det mesta, den håller minst en eller annan vecka i kylen. Ingredienser
Grönsaker - marinerade

Grönsaker - marinerade

12 Hetta upp olja och fräs grönsakerna på hög värme i cirka 10 minuter under omrörning. 1 st aubergine
Treveckorssallad!

Treveckorssallad!

Strimla alla grönsaker med mandolin eller matberedare, stora rivjärnet. Koka upp och häll över grönsakerna, in i kylen
Tomater provencale

Tomater provencale

Sätt ugnen på 200°. Dela tomaterna på mitten. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar
Rostad brysselkål med balsamicoglaze

Rostad brysselkål med balsamicoglaze

Häromdagen ville jag prova om jag kanske skulle byta ut den kokta brysselkålen, som vi brukar ha på julbordet, mot en lite piffigare, rostad variant med glaze