I mitt recept på rostadbrysselkålmed vitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Garnera ev med kålblad. Lägg undan 4 fina klyftor för 4 port och krossa resten tillsammans med crème fraiche och citronskal. 300 g brysselkål. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1⅕ kg pumpa t ex hokkaidopumpa 1 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche rivet skal av 1 citron 100 g Arla® Svenskt Smör ekologiskt 50 g hackad mandel 300 g brysselkål
rostade. Låt gärna en kula smör koka med i vattnet. 1 kg brysselkål. Sätt ugnen på 200 grader. Plocka ner kålen, koka den mjuk i saltat och sockrat vatten
Servera med citronklyftor. Rostar man brysselkål blir den söt och mild, så även människor som har fördomar mot brysselkål kan kanske övertalas att provsmaka
Servera brysselkålenmedrostad mandel, skivad rödlök, smulad fetaost och olivolja. Du behöverBrysselkålMandel, skaladRödlökFetaostOlivoljaGör såhärSkölj brysselkålen och plocka bort fula blad
Stekt brysselkålmed majonnäs och rostade hasselnötter Du lagar den här rätten i tre steg. Ansa brysselkålen och koka dem hastigt i saltat vatten (får inte koka igenom)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.