Ledig dag och kompisar på besök och jag lurade i dem en soppa till lunch. Jag ville först testa med bara paprika och fänkål och tänkte att blir det en "tråksoppa" så tippar jag i passerade tomater för tomatsoppa blir alltid gott
Den här underbart goda sidorätten fixade jag till utav en skrumpen paprika som vi hade i kylen. Tänk att något som är färdigt för komposten kan förvandlas till en sådan liten delikatess
Ingredienser Portioner. 1 sats 2 tsk salt 2 l vatten 1 kg rödbetor med blast Lag 9 dl vatten 2 dl ättika (12%) 3 dl strösocker 10 vitpepparkorn 10 hela nejlikor 2 lagerblad 1 cm pepparrot Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Sen vi blev med Istagram så har det dykt upp ett nytt ord i vårt vokabulär, ett ord som vi bara för någon vecka sedan inte hade den blekaste aning om att det ens fanns och som vi förmodligen hade trott betydde något helt annat om ni frågat oss då
Nu är semestern slut och jag är tillbaka på jobbet. Med tanke på hur slutet av semestern blev med sjukhusbesök, dåligt bemötande, minimalt med hjälp och stressiga dagar så hade jag gärna haft semester och vilat några dagar till
Till midsommar gjorde jag denna goda festrätt med marinerad fläskfilé och en grön örtsås. Köttet blev otroligt mört och saftigt och i kombination med örtsåsen blev det bara klockrent
Det är första gången jag gör någon grön tomatchutney och jag har fått surfa runt bland en massa olika och bra matbloggar, för att få en uppfattning om hur man gör på bästa sätt
Den här chutneyn är stark, söt, syrlig och innehåller ingefära, kanel och kryddnejlika. Ät tillsammans med stark, vällagrad ost (en sådan där som ger blåsor i munnen), såsom cheddar eller västerbotten