Jag är inte så förtjust i paj. faktiskt så är jag inte alls förtjust i paj. Men den ggn per år som jag gör paj så använder jag denna deg, den är väldigt lätt att ha att göra med
Langos - Lchf. Langos. 6 st. 4 dl riven ost. 4 msk majonäs. 4 ägg. Blanda ihop alla ingredienser. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt, 2 langos på varje plåt
Strax efter midsommar tog jag reda på rabarbern och fryste in ett antal inför hösten och vintern. Men det är ändå något som hör sommaren till för mig och i dag har jag gjort rabarberkräm (som jag inte ätit på hela sommaren)
Perfekt om man har färskpotatis över. 8 portioner1 msk smör2 msk olivolja1 kg kokt, kall färskpotatis1/2 msk torkade chiliflakes1 klyfta pressad vitlök2 tsk flingsalt2 msk färsk hackad timjan (hade ingen timjan hemma när jag gjorde detta sist, det blev gott ändå)Låt smör och olja bli varmt i en stor stekpanna eller wok
Langos, denna Malmöfestivalsklassiker, lagade jag för första gången på närmare tio år nu i julas. Eftersom jag vanligtvis missar Malmöfestivalen får jag inte längre min årliga fix (och eftersom jag heller inte hänger så mycket på västkusten på somrarna där man kan köpa dem i kiosker som nattamat – hur grymt är inte det
Godaste vi har ätit på länge. Jag gjorde så mycket, men det blev ändå inte så mycket kvar. Hela familjen älskade verkligen denna rätt och den blev precis som på kinarestaurang
Provade ett nytt recept på tårtbotten sent igår kväll. Letar efter den perfekta vaniljtårtbotten som inte bara är god utan också någorlunda lätt att skära i trots att den är luftig och porös
Så här gör du. 30 minuter. Vispa ihop ägget med mjölet och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, vispa upp och låt smeten stå och svälla i en timme