gratänger och grytor

  • 13 Recept

Skottegryta

500 g nötfärs1 gul lök600 g potatis1 buljongtärningkinesiskt soyasalt och pepparBryn färsen, skala och hacka löken och låt den brynas. Skala och skär potatisen i tärningar 1 x 1 cm. Häll på 0,5 liter buljong och lite kinesisk soya. Salta och peppra och låt detta puttra i ca 30 min eller tills potatisen är mjuka
Köttfärs/potatis I ugn

Köttfärs/potatis I ugn

Stek till köttfärsen med den finhackade löken och pressade vitlöken. Varva i ugnsform potatis, köttfärs, potatis, köttfärs och avsluta med riven ost
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Ostgratinerad fläskfilé med bacon

Ostgratinerad fläskfilé med bacon

Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsfast form, sprid ut champinjoner, bacon, grovhackad persilja och den rivna osten över köttet
Gräddig kycklinggratäng med bacon och jordnötter

Gräddig kycklinggratäng med bacon och jordnötter

Skär kycklingfilén i strimlor och baconen i bitar. Bryn kycklingen och baconet, salta och peppra. Strimla paprikorna i bitar och bryn paprika och purjolöken en stund med champinjonerna utan att det tar färg
Fläskfile gryta

Fläskfile gryta

Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Kyckling-curry gryta med kokosmjölk och lime.

Kyckling-curry gryta med kokosmjölk och lime.

Denna kycklinggryta är enkel att göra, smakrik och väldigt god. Skiva gärna upp någon limeskiva och servera bredvid så att var och en kan smaksätta efter tycke
Barnens kyckling i ugn

Barnens kyckling i ugn

Häll grädden och mango chutney i en skål. Häll ris, vatten och salt i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda i 8 min. Lägg sugersnapsen ovanpå riset, lägg på locket och låt koka 2 min till. 8 min Lägg sugersnapsen ovanpå riset, lägg på locket och låt koka
Himmelska grytan

Himmelska grytan

Strimla filén, skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått. Fräs upp filén i smör och lägg den sen på en tallrik