Anna Domenica kokbok

Anna Domenica kokbok

  • 14 Recept
Vietnamesiska Vårrullar

Vietnamesiska Vårrullar

Egengjord Hoisinsås4msk soya2msk jordnötssmör1msk honung2tsk risvinäger1st riven vitlöksklyfta2tsk sesamolja1tsk sriracha hot chili sauce (eller annan het kinesisk chilisås)1nypa svartpeppar
Vietnamesiska färska vårrullar med två dipsåser

Vietnamesiska färska vårrullar med två dipsåser

(Paketen måste hållas fuktiga, annars blir de spröda). 8 st. 8 blad av torkat rispapperca 40 st. räkor (av 1/2 kg räkor med skal)30 – 40 g torkade mungbönsnudlar16 färska blad av thailändsk basilika3 dl (30 g) färska korianderblad1 medelstor morot, skuren i korta tunna strimlorrivet skal av 2 lime40 ml söt chilisåsDipsås1
FÄRSKA VÅRRULLAR MED KYCKLINGFÄRS OCH RISNUDLAR

FÄRSKA VÅRRULLAR MED KYCKLINGFÄRS OCH RISNUDLAR

Under tiden färsen puttrar i pannan kan nudlarna förberedas, enligt instruktioner på förpackningen. Om jag vill göra Ella riktigt riktigt glad så är lättaste vägen att åstadkomma detta att gå via magen

Färska vårrullar

1. Skala räkorna. 2. Skär gurka och morötter i stavar och avokadon i bitar. 3. Tina mangon. 4. Lägg upp allt i skålar
Bjud på Pulled pork med supergoda tillbehör och lite hetta!

Bjud på Pulled pork med supergoda tillbehör och lite hetta!

Ganska länge nu har jag varit grymt sugen på att testa att göra pulled pork. Första gången jag smakade det var på Melker Anderssons restaurang Grill i Stockholm, då som basen i en liten förrättshamburgare…jag blev helt såld
Fredagslätt med vårrullar och olika såser

Fredagslätt med vårrullar och olika såser

Fixade till lite vårrullar med olika såser i går kväll. Rispapper som jag först blötte upp lite lagom mycket i varmt vatten och sedan fyllde med glasnudlar som jag kokat tidigare och låtit kallna, avokado, svartkål, slanggurka och vitlöksfrästa scampi (tigerräkor) som jag också ordnat tidigare så de hunnit kallna
Färska vårrullar

Färska vårrullar

1. Skala räkorna. Det går bra att använda frysta räkor om de har tinat. 2. Skär gurka och morötter i stavar och avokadon i bitar
Färska vårrullar och min tur att laga middag.

Färska vårrullar och min tur att laga middag.

Blötlägg rispappret i några minuter, rispappret är väl kanske lite svårare att hitta i små butiker men de blir ju inte gamla så jag brukar packa med mig en påse med kryddor, såser och annat som piggar upp matlagningen
Burek – Filopaj med fetaost

Burek – Filopaj med fetaost

) Bred ut fyllningen över de första filodegsarken i långpannan, smörpensla och bre på mer fyllning. Öppna filodegspaketet och bädda långpannan med 2-3 lager smör- eller oljepenslade filoark
Fläskfilé med soltorkad tomat

Fläskfilé med soltorkad tomat

Stek köttet i smör i en stekpanna så det får färg på båda sidor. Mums säger jag åt denna rätt. Det godaste jag ätit på länge
Vietnamesiska vårrullar med 3 dippsåser

Vietnamesiska vårrullar med 3 dippsåser

Jag använde vannameiräkor som är större. Du hittar vannameiräkor i de flesta välsorterade butiker. Linda in nudlar och annan fyllning i salladsblad och lägg med skarven ner
Vietnamesiska vårrullar med kyckling

Vietnamesiska vårrullar med kyckling

Jag råkade ha alla ingridienser till färska vårrullar hemma, förutom räkor. På vietnamesiska restauranger brukar man kunna beställa en variant med kyckling istället för räkor – det hade jag däremot
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Men när jag och mina vänner träffades för att tillsammans rulla vårrullar inför en annan väns bröllop kännde jag att känslan, den jag inbillar mig finns kring ett Mahjong bord, infann sig