Fisk

Fisk

  • 10 Recept
Laxpasta

Laxpasta

Vispa ihop grädden med vatten, fiskfond, mjöl,. 1½ msk fiskfond. gräslök, rivet skal och saft från citronen och koka upp
Äggsås med kokt fisk

Äggsås med kokt fisk

Här går det förstås bra med både färsk fisk, men jag hade fryst koljablock i frysen. Börja med att skala och dela morötterna i lagom långa fyrkantiga stavar, lika långa som du kommer att dela fisken i portionsbitar, ska täcka botten på fiskblocket vid serveringen
Fisk à la paket

Fisk à la paket

Lägg på fisk. Salta och peppra fisken. In i ugnen på 225° i ca 45 min (beror på om fisken är frusen eller inte). Ett saftigt fiskpaket som räcker till 4 personer
Kall, vit sås till fisk (som i skolan!)

Kall, vit sås till fisk (som i skolan!)

Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt

Fisk med chilismör i foliepaket

Skär fisken i portionsbitar och lägg dem på pappret. Klicka sedan smöret på fisken och stäng paketen. Under tiden som fisken tillagas så kan ni börja steka hackad lök och potatis i rikligt med smör
Fisk i foliepaket på två olika sätt

Fisk i foliepaket på två olika sätt

Annandagpåsk är här och vi hoppas verkligen att ni inte är trötta på fisk efter påskfirandet, för fisk är just vad vi tänkte bjuda er på denna söndagsmåndag
Fiskgryta med ägg och räkor

Fiskgryta med ägg och räkor

Lägg i fisken i en kastrull, täck med vatten. Koka upp vattnet och koka fisken på låg värme tills den är klar
Snabb lax till pastan!

Snabb lax till pastan!

Den delade jag i portionsbitar innan jag stoppade ner fisken i frysen. 1/2 fiskbuljongtärning. 1/2 fiskbuljongtärning
Enkel torskgryta

Enkel torskgryta

♥ Ca 280-300 gram valfri vit fisk. Salta/peppra, lägg,på citronskivorna och häll på lite vatten + buljongen, låt puttra under lock tills fisken faller sönder - brukar ta ungefär 30 min. -) Ca 280-300 gram valfri vit fisk. Salta/peppra, lägg,på citronskivorna och häll på lite vatten + buljongen, låt puttra under lock tills fisken faller sönder - brukar ta ungefär 30 min