Själv är jag ingen lakritsfantast men efter att en kollega pratat om lakritskolan från chokladfabriken och undrade om inte jag kunde göra något liknande kom jag att tänka på Johannas recept
Av det här receptet blir det jättegoda lussekatter, saftiga och söta. Smält smöret i en kastrull, tag av från värmen och tillsätt mjölken och saffranet
Häll över chokladen och rör till en elastisk massa. Tillsätt smöret och ev. 65 g fruktpuré, lika delar rabarber och jordgubb. 65 g fruktpuré, lika delar rabarber och jordgubb
Fick en bok i julklapp förra året som heter "Julgodis för små och stora sockerbagare", hade helt glömt bort den men så fick jag syn på den i kokbokshyllan och tyckte de var passande att läsa igenom den nu så här i jultider
Fast något som jag redan gör "extra allt" av är julgodis. Jag är helt jul-galen och skulle mer än gärna pynta hela huset i sann amerikansk Jul-extravaganza