Min kokbok

Min kokbok

  • 26 Recept
Krämig italiensk kycklinggratäng

Krämig italiensk kycklinggratäng

Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter
Fläskfilégryta med dragon och dijon

Fläskfilégryta med dragon och dijon

Låt puttra 5-10 minuter på svag värme. 1 fläskfilé (självklart KRAV) 4 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 msk dragon 1 tsk fondSalt, peppar SmörPutsa och skiva fläskfilén
Fläskfilégryta med bacon och sparris

Fläskfilégryta med bacon och sparris

Blanda och häll därefter över grädde, fond, kryddor och sparris i mindre bitar. söta kycklingar i påskägg av pärlorKladdkaks-muffins med vispad grädde – kladdkaka i miniformat
Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

Låt allt småputtra under lock ca 8–10 minuter. Låt soppan småkoka i ytterligare ca 5 minuter, tills fisken är genomkokt
Kall sås till panerad fisk

Kall sås till panerad fisk

Idag har jag överätit, alltså jag har tagit om ett par gånger och nu står magen i fyra hörn. Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås
Marängtårta / Pinocchiotårta

Marängtårta / Pinocchiotårta

Grädda tårtan mitt i ugnen i 150°C i ca 45 minuter. hallon inte kommer i kontakt med marängen - att det är ordentligt med grädde mellan så brukar tårtan hålla sig hög och fin minst 1 dygn
Pastasås med kyckling

Pastasås med kyckling

Häll blandningen över kycklingen och låt puttra några minuter. Här kommer ett recept vi använder rätt ofta men som jag inte tror jag bloggat om
Snabba kyllingen a la viktväktarna

Snabba kyllingen a la viktväktarna

Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Räkor i Kokos- och jordnötssås Thai

Räkor i Kokos- och jordnötssås Thai

Rör ner kokosolja, fishsauce, jordnötssmör, limejuice, ingefära och låt allt sjuda några minuter. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Fläskfilé med soltorkad tomat

Fläskfilé med soltorkad tomat

Lägg sedan i fläskfilén och champinjoner och låt stekas 2-3 min ihop. Låt små puttra 15 min. Mums säger jag åt denna rätt
Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta

2 tsk margarin400 g lövbiff12 hela färska chaminjoner1 liten gul lök1 tsk paprikapulver1 msk vetemjöl1 dl kycklingbuljong4 msk tomatpurésalt och peppar2 dl gräddfilSmält matfettet i en stekpanna. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. 12 hela färska chaminjoner
Olles kycklinggryta

Olles kycklinggryta

900 G kycklingfilé. 1st purjolök. 2st röda paprika. 2st morötter. 1burk champinjoner. 6dl creme fraiche. 1 1/2 tesked sambal oelek
Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret och lägg åt sidan medans du bryner köttet i resten av smöret
Kött i jättegod sås.

Kött i jättegod sås.

Bryn kotletter / grytbitar krydda ej. Hacka Lök , Svamp och Paprika efter tycke i storlek och bryn även dessa