Efterrätt

Efterrätt

  • 14 Recept
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

Fyllning8 äpplen (små eller 4 stora) 0,75 dl strösocker 2 msk farinsocker 3 tsk malen kanel 2 tsk malen kardemumma 4 msk potatismjöl (eller majsstärkelse)
Världens godaste äppelsmulpaj

Världens godaste äppelsmulpaj

Ingredienser Portioner. 6 ca 800 g äpplen 1 tsk kanel 2 tsk socker 1 krm flingsalt smör till formen Smul 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1 1/2 tsk flingsalt Till servering vispad grädde vaniljsås glass Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Pistagemarängtårta med citron-och passionsfruktscurd

Pistagemarängtårta med citron-och passionsfruktscurd

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser Citron- och passionsfruktscurd 2 st citron(er) , saft och zest 2 st passionsfrukt 6 st ägg , (äggulorna) 2,5 dl socker 100 gram Mat
Marängtårta med lime och passionsfrukt

Marängtårta med lime och passionsfrukt

Marängbottnar3 äggvitor 3 dl strösocker 1 tsk citron, saft 2 tsk majsstärkelse. Lime- och passionscurd3 passionsfrukter 25 g smör 0,75 dl strösocker 1 äggula 1 ägg 1 limefrukt, zest 2 limefrukter, saft från
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Citron- och marängpaj

Citron- och marängpaj

Pajdeg. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg
Bästa sommartårtan med maräng

Bästa sommartårtan med maräng

Sätt ugnen på 150-175 grader. Sockerkaksbotten. Lägg bakplåtspapper i en långpanna eller ugnssäker form (15 x 25 cm)