Så var det detta med vegetarianer och veganer igen. Förra veckan fördes en kort och ganska banal diskussion på TV om huruvida någons dotter skulle få vegansk mat i skolan eller ej
Skiva och skär skinkan i små bitar, skär haricots verts i mindre bitar. Grovriv osten. Vispa ihop vatten, vinäger och såspulver, koka upp under konstant omrörning
Ingredienser 4 port 400 g lammfärs (går bra med nötfärs) 1 gul lök smör 2 tsk garam masala 1 tsk salt 400 g krossade tomater 2 dl crème fraiche paprika&chili 1 dl russin 1 dl torrostade jordnötter Till servering
Eftersom det är äpplets dag så tänkte jag bjucka dig på mina godaste bakverk med äpplen. Först ut är den här underbara knäckiga äppelpajen med hemkokt vaniljsås
Nu duggar det tätt av pastarätter här mina vänner och den här goda bjöd mamma mig på häromdagen. Jag fick bli förste provsmakare innan hon bjöd sina syjuntevänner på mat
Gör så här. Koka ihop samtliga ingredienser till glazen och låt svalna. Salta och peppra köttet rejält. Tänk på att det är en stor köttbit som behöver mycket salt och peppar
Krydda köttet runt om med salt, peppar och timjan. Bryn köttet runt om i stekpanna med smör. Stek klart i ugnen i ca 30 minuter tills innertemperaturen är 70°
En dag i somras, när jag kom hem från jobb, hade svärmor varit i farten och överraskade med middag. Flera pajer och sallader dukades upp i kvällssolen och det enda jag behövde göra vara att slå mig ner och äta