Hur mycket mjölk man behöver späda med beror också på hur vattnig den potatissort man använder är. Späd med mera mjölk (max 5 dl totalt om du gör en sats) beroende på mängden och tjockleken på vätskan och efter tycke och smak. 1 kg medelstora (ca 12 st) potatis helst en mjölig sort t
Toppa med riven ost. När jag såg denna på Pickipicki så visste jag direkt att denna ska jag laga. Polenta var för övrigt något jag inte tidigare hade testat
Ringla oljan över köttet vid servering och servera medrotfrukterna. Smaka av med salt och peppar. Skala och skär rotfrukterna i små bitar och sprid ut dem på plåten bredvid köttet
En fin bit fläskytterfilé från bodalsgris delade jag på mitten och brynte på i stekpannan. Den fick sen eftersteka i ugnen medrotfrukter och det goda champinjonerna som jag marinerade med vitlöksklyftor och chili
Garnera med timjankvistar. Skala och skär rotfrukterna i skivor. 700 g blandade rotfrukter. 1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. 1Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.