Sommarmat

Sommarmat

  • 15 Recept
Primörsallad med varmrökt lax

Primörsallad med varmrökt lax

Ingredienser Portioner. 8 1 ask körsbärstomater (à 250 g) 500 g färskpotatis 4 ägg 1 knippe späda morötter (à ca 400 g) 1 knippe grön sparris (à ca 250 g) 1 knippe rädisor (à ca 200 g) 1 liten rödlök 150 g blandad sallad 1 dl cocktailkapris 10 sardellfiléer 500 g varmrökt laxfilé salt nymalen svartpeppar Dressing 3 sardellfiléer 2 vitlöksklyftor 2 msk färskpressad citronjuice 2 tsk honung 2 msk vit balsamvinäger 1 krm svartpeppar 3/4 dl olivolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Vårig laxsallad med salsa verde

Vårig laxsallad med salsa verde

delikatesspotatis. 1parmesan, grovt riven. 1sockerärtor. 1rädisor. 1olivolja. 1citron, skal och saft. 1flytande honung

Påskens bästa paj

03 Apr. 20. 11. Twitter. Facebook. Påskens bästa paj. 0kommentarer. Himmel och pannkaka vad mätt jag är i nuläget. Mamma och pappa är på plats här i Göteborg och vi har precis avnjutit kvällens middag bestående av Pulled Pork-burgare med hembakade hamburgerbröd och klyftpotatis
Varmrökt lax med basilikasås

Varmrökt lax med basilikasås

Basilikasås. Mixa basilikablad, parmesanost och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Värm gärna laxen i folie i ugnen, 15 minuter
Wrap med tonfiskröra

Wrap med tonfiskröra

På fredagar vill jag laga enkel men god mat och har med tiden samlat på mig en hel del smarriga idéer
Somrig laxgryta

Somrig laxgryta

Skär laxen i kuber som är ca 4 cm och lägg dem på ett fat. Strö över salt och peppar. Låt stå i 20 minuter
Rostbiff i marinad med färska örter

Rostbiff i marinad med färska örter

Ingredienser Portioner. 10 1 1/2 kg rostbiff 1 tsk salt 2 krm mellanmalen svartpeppar Marinad 1 dl kinesisk soja 1 1/2 dl balsamvinäger 3 msk flytande honung 3 hackade vitlöksklyftor 1 tsk mellanmalen svartpeppar 1 kruka färsk basilika, timjan eller oregano 1 burk cocktailkapris Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Champinjoncrêpes med skinka

Champinjoncrêpes med skinka

Ingredienser Portioner. 4 600 g färdiga pannkakor 1 gul lök 1 förp frysta, skivade champinjoner (à 450 g) 1 msk smör eller margarin 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 tsk majsstärkelse (Maizena) 240 g strimlad, rökt skinka 2 msk persilja salt och peppar 2 dl riven gratängost Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken