1 Citron-
och kaprismarineradetomater1 kg tomater i blandade färger och storlekar 0,5 dl olivolja 1 citron 1 dl kapris Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 50 g ruccola 25 g pinjenötterLägg fläskfilén i en skål. Tillsätt alla ingredienser till marinaden och gnid in köttet runtom. Låt stå i minst 1 timme i rumstemperatur. Skär tomaterna och lägg i en skål med olivolja. Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda rivet med tomaterna. Dela citronen och pressa saften över tomaterna. Blanda ner kapris och smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet i en ugnsform. Häll över all marinad. Låt stå i ugnen i ca 25 minuter eller tills filén är genomstekt. Ta ut köttet och låt det svalna. Skiva filén och lägg upp på ett serveringsfat tillsammans med ruccola. Fördela tomatblandningen runt om och toppa med rostade pinjenötter.
Putsa, salta och peppra filéerna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, honung, citronskal och saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering
Salta, peppra och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, honung, citronskal och citronsaft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och peppar
Varmrätten var av buffétyp och dels så fanns det korv och hamburgare från Waitrose, men också hemmamarinerade kycklingben, i en variant på denna marinad, ochmarineradfläskfilémedaljongermed citron, timjan, rosmarin och lite honung
Salta, peppra och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, honung, citronskal och citronsaft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och peppar
Igår tog min dotter studenten och till den lagade jag marineradfläskfilé. Putsa fläskfiléerna. Bryn dem i smör en panna, krydda med salt, peppar och grillkrydda
Bryn nu fläskfilén i smör runt om i den varma stekpannan. Perfekt till buffén och picknick med smak av Italien av de soltorkade tomaterna och balsamvinäger från Modena
När jag var barn och bodde på missionsstationen i Congo hade vi egna höns som försåg oss både med ägg och kött, och söndagsmiddagen bestod ofta av just höns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.