Marinerad fläskfilé med citron- och kapristomater
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,2 kg hel fläskfilé
  • 11 msk olivolja
  • 11 msk balsamvinäger
  • 13 vitlöksklyftor
  • 11 tsk torkad basilika
  • 11 tsk torkad timjan
  • 11 tsk torkad oregano
  • 1 Salt, efter smak
  • 1 Svartpeppar, efter smak
  • 11 kg tomater i blandade färger och storlekar
  • 10,5 dl olivolja
  • 11 citron
  • 11 dl kapris
  • 150 g ruccola
  • 125 g pinjenötter
  • 1 Marinad1 msk olivolja 1 msk balsamvinäger 3 vitlöksklyftor 1 tsk torkad basilika 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad oregano Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak
  • 1 Citron- och kaprismarineradetomater1 kg tomater i blandade färger och storlekar 0,5 dl olivolja 1 citron 1 dl kapris Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 50 g ruccola 25 g pinjenötterLägg fläskfilén i en skål. Tillsätt alla ingredienser till marinaden och gnid in köttet runtom. Låt stå i minst 1 timme i rumstemperatur. Skär tomaterna och lägg i en skål med olivolja. Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda rivet med tomaterna. Dela citronen och pressa saften över tomaterna. Blanda ner kapris och smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet i en ugnsform. Häll över all marinad. Låt stå i ugnen i ca 25 minuter eller tills filén är genomstekt. Ta ut köttet och låt det svalna. Skiva filén och lägg upp på ett serveringsfat tillsammans med ruccola. Fördela tomatblandningen runt om och toppa med rostade pinjenötter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.