Fisk

Fisk

  • 54 Recept
Lättlagad fisk- och skaldjursgryta

Lättlagad fisk- och skaldjursgryta

Ingredienser 200 g potatistärningar 100 g morotsslantar 2 dl fiskbuljong 1 dl ajvar relish 1 dl lätt-crème fraiche 250 g torskfilé i tärningar salt, peppar och timjan 250 g lax i tärningar 75 g halverade sockerärter 200 g skalade räkor Garnera med
Lax med tabbouleh

Lax med tabbouleh

Det var verkligen inte sista gången vi har denna fiskrätt hemma. Hello Friday och långhelg. I alla fall för min del, eftersom vi åker till Kolmården och kommer hem på måndag kväll
Primörsallad med varmrökt lax

Primörsallad med varmrökt lax

Ingredienser Portioner. 8 1 ask körsbärstomater (à 250 g) 500 g färskpotatis 4 ägg 1 knippe späda morötter (à ca 400 g) 1 knippe grön sparris (à ca 250 g) 1 knippe rädisor (à ca 200 g) 1 liten rödlök 150 g blandad sallad 1 dl cocktailkapris 10 sardellfiléer 500 g varmrökt laxfilé salt nymalen svartpeppar Dressing 3 sardellfiléer 2 vitlöksklyftor 2 msk färskpressad citronjuice 2 tsk honung 2 msk vit balsamvinäger 1 krm svartpeppar 3/4 dl olivolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Laxfilé i ugn med citron

Laxfilé i ugn med citron

Ingredienser Portioner. 8 ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn 2 msk olja 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 msk finrivet citronskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lax med potatis- och broccolimos

Lax med potatis- och broccolimos

4 st laxfilé. 12 msk olivolja. 11 st citron. 1salt. 1citronpeppar. 1600 g potatis. 1300 g fryst broccoli. 1smör. 1mjölk
Laxbiffar med limeaioli

Laxbiffar med limeaioli

Ingredienser. Laxbiffar. 4 bitar laxfilé á 125 g. 1 ägg. 1 hackad gul lök. 1 lime – rivet skal och saften. 1 urkärnad röd chilipeppar
Baconlindad torsk med potatis- och broccolimos

Baconlindad torsk med potatis- och broccolimos

Ingredienser Portioner. 4 10 - 12 potatisar (12 potatisar motsvarar 1 kg) 400 g sej, hoki eller torskfilé (färsk eller djupfryst) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 paket bacon (à 140 g) 1 paket djupfryst broccoli (à 250 g) 2 dl matyoghurt 1 tsk salt 1 tsk socker 1 - 2 krm mald vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Ångad lax med brynt smör, dillolja och romsås

Ångad lax med brynt smör, dillolja och romsås

Lägg potatisen i en kastrull med vatten och salt, behåll skalet på. Skär laxen i portionsbitar och lägg i en ångkorg (jag använder en i bambu gjord för dumplings men det går bra med ångkorg eller vad som) och ställ ovanför potatiskastrullen när potatisen kokat i 5 min
Torskrygg med ägg, räkor och kall dillsås

Torskrygg med ägg, räkor och kall dillsås

Stick en ugnstermometer i fisken. Usch, vilket höstrusk vi har. Planen för dagen är att besöka några av deltagarna på Östgötadagarna och äta skördebuffé på Vänneberga gård som ligger vackert vid Göta kanal
Ugnsbakad laxsida

Ugnsbakad laxsida

Blanda olja, citronskal och saft, riven ost, örter, honung, salt och peppar. Lägg laxen på plåt med bakplåtspapper
Stekt lax med rostad potatis, broccoli och örtsås

Stekt lax med rostad potatis, broccoli och örtsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 600 gram laxfilé 1 krm salt , efter smak 1 krm svartpeppar , efter smak 1 msk olivolja Potatis 700 gram potatis 1 msk olivolja 1 tsk salt Örtsås 0,5 kruka(or) dill 2 dl yoghurt , turkisk 0,5 st Citron 1 krm salt , efter smak 1 krm svartpeppar , efter smak Tillbehör 1 st broccoli 1 krm salt , efter smak Köp receptet Näringsvärde Kcal
Varmrökt lax med basilikasås

Varmrökt lax med basilikasås

Basilikasås. Mixa basilikablad, parmesanost och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Värm gärna laxen i folie i ugnen, 15 minuter
Torsk med citronmajonnäs

Torsk med citronmajonnäs

Ingredienser Portioner. 4 Potatis 900 g fast potatis 3 morötter Majonnäs 1 ask färsk dill (à 20 g) 1/2 citron 1 1/2 dl majonnäs salt och peppar 250 g körsbärstomater Torsk ca 600 g torsk 1 msk olja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken