Panerad ost- och skinkfylld schnitzel. I bland tryter fantasin och jag kan känna emellanåt jag vill prova nya smaker i matlagningen, och när vi var på affären och skulle handla middagsmat kom jag på att det var jätte-länge sedan som vi åt schnitzel
Låt renskaven tina om den är fryst. Stek renskaven på hög värme i smör så den får bra stekyta. Ta två trägafflar eller dylikt och dra isär i lagom stora bitar medan du steker
Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
4 port400 g köttfärs1 äggsaltpeppargrillkrydda200 g vitkål2 små morötter1 liten röd lök1 ½ dl turkisk yoghurt½ dl lätt majonässaltpepparsockercitronsaft4 st hamburgerbrödsalladananasskivorskivad tomatlökringarBlanda köttfärs, ägg och kryddor. 400 g köttfärs
Skala och hacka löken fint och finhacka rödbetorna. Vill du undvika att skärbrädet färgas rött går det bra att lägga smörpapper mellan brädet och rödbetorna
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Fördela kött och marinad ovanpå. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 30 minuter
2 benfria kotlettersalt + pepparmatlagningsgräddeköttbuljongdijonsenap4 potatisarSkala potatisarna och släng ner i kastrullenStek kotletterna och krydda med salt och pepparHäll över matlagningsgrädde och smula i köttbuljongSmaka av med dijonsenap