Och här är den även propointsberäknad för oss som följer Viktväktarnas program. Denna klassiska kaka älskas av alla, både stora och små, och därför perfekt när man vill bjuda på något gott
Ni vet vad Viktväktarna säger. Det var ett tag sedan jag bakade något sött men i helgen blev det av. Jag var så sugen på choklad, ja ni kvinnor vet hur det kan bli en speciell vecka i månaden, och istället för att köpa en hel chokladkaka och smälla i mig den så bakade jag
Jag går på måndagar på scrapbookings grupp och så har vi rullande fika lista. Denna måndag var de min och svägerskan tur att baka och då blev jag inspirerad av Frostrosornas inlägg om mjuk chokladkaka
När det oftast gäller bakning, så är det frostrosor som gör mig inspirerad. Den här gången sprang jag på hennes kardemummakaka och när hon själv beskrev den så här, var de ingen tvekan om att de är en kaka som passar mig
De här receptet har jag haft länge i min pärm och testat det också några gånger. De här med jag och kamera i stundens hetta brukar inte gå ihop och höll nästa på idag också missa det även idag
Måste bara visa denna smaskiga marängtårta som jag gjorde när jag fyllde år. Jag har både visat den och lagt ut receptet tidigare, men det tål att upprepas för den är såå himla god och faktiskt lite nyttigare än vanlig tårta då det är ett Viktväktarrecept
För att veta hur många propoints min lilla bit var så använde jag ViktVäktarnas receptskapare för att få reda på hur många propoints hela kakan var (inklusive smör till formen)
Det som jag älskar med ViktVäktarna är att jag kan äta allt – bara i måttliga mängder. Och något jag inte vill ge upp är något som är så gott som saffranskladdkaka på julen
Sätt ugnen på 175 °. Klä en rund bakform, ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare och kör i några minuter
Sommar och sol och då går glassmaskinen varm (eller snarare kall) här hemma. Den senaste kreationen blev en blandning av glass-sugenhet och viljan att göra av med ett par bruna bananer i fruktskålen, samt en halv kaka mörk choklad som på något sätt hade överlevt i köksskåpet
Passionsfruktsmojito. Jag kanske ska försöka mig på någon gång att göra någon annan drink än mojito. Men den är ju så god och man kan ju göra så många olika varianter