Eftersom jag älskar vaniljbullar var jag ju bara tvungen att baka en sådan kaka. Risken är att jag kanske kommer att baka den oftare än vad som är nyttigt för oss, eftersom det är betydligt enklare att röra ihop den här kladdkakan än vad det är att baka vaniljbullar
Dags för ett recept på Burek. Burek är en maträtt som äts över hela Balkan med olika variationer, denna variant är en som förbereds i lager men det finns även en rullad variant(vanligast i Bosnien och Hercegovina)
Bakade denna igår och var tvungen att provsmaka en bit redan då. Vanlig sockerkaka är ju så himla gott i sig egentligen men när jag stod och bakade igår upptäckte jag att jag hade lite mörk choklad i skafferiet som jag inte visste vad jag skulle göra med så då tog jag och grovhacka den och slängde ner i smeten
Testade att baka lite nytt till tjejernas kalas och en grej var vaniljrutor i långpanna. Det var när jag bakade den som jag tog för mycket deg i botten
Den här kakan har bakats hemma så länge jag kan minnas, helt klart en favorit. -). Vissa kallar den ryttarkaka, andra falsk toscakaka eller bara chokladkokoskaka
Sen en tid tillbaka har jag haft ett vakuumförpackat paket med halvt mosade dadlar i skafferiet, som jag köpte i en affär där de säljer produkter från utlandet