Koka nudlarna. (Jag brukar koka upp vatten i vattenkokaren, lägga nudlarna i en bunke, hälla över det kokande vattnet och vänta ca 5 min eller tills de är mjuka)
Eftersom kockan i familjen är krasslig blev det thaimat per take away igår. M tog kyckling i röd curry och för mig blev det en väldigt enkel rätt med stekt ris, kyckling och ägg
Oftast när vi lagar thaimat så tar vi undan kyckling till barnen och gör sen själva thairätten ganska starkt kryddad men nu valde vi att göra en mild och enkel variant för att den skulle passa oss alla istället
Ja, vi fortsätter väl på temat snabblagad vardagsmat. -) Jag har kvar en hel del produkter sedan jag var på tastecasting med Santa Maria och valet igår föll på en "cookingsauce" som heter "Paneng red curry"
Lördagsmiddagen blev verkligen så god. Jag lyckades göra en riktigt god paneng red curry med kyckling som faktiskt smakade precis (ja, inte långt i från i alla fall
Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet säger Farbror Barbro, men det finns genvägar till en riktigt god thaigryta utan att behöva göra precis allt själv, från att banka citrongräs till kryddningen
Det är favorit thaimaten (tillsammans med en hel del andra goda rätter haha). Under min 1 månads rundtur i Thailand åt jag mestadels, i princip bara, pad thai
. Lagade den godaste middagen på länge här. Blev en hälsosam variant av friterad ris på bengaliskt vis som mamma brukade göra förut och som jag åt typ VARJE dag, och sen en kycklingröra med smak av vitlök, citron och chili
Fried rice är en av mina absoluta favoriträtter från det kinesiska köket. Det är så himla gott. Stekt ris med grönsaker och räkor som smakar fantastiskt
Thailändarna är bra på många saker men mest utmärkande för oss svenskar bör vara maten. Det går fyra thairestauranger per person i Malmö, på ett ungefär
Stek kycklingen gyllene tillsammans med curry i Milda Culinesse ca 5 minuter. Koka upp vatten med buljongtärningar, Milda Mini Mat 7%, ingefära och citrongräs