thaimat

thaimat

Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime. Vi älskar det thailändska köket i vår familj och denna rätt är helt klart favoriten
Enkel kyckling Paneng med mild smak

Enkel kyckling Paneng med mild smak

Oftast när vi lagar thaimat så tar vi undan kyckling till barnen och gör sen själva thairätten ganska starkt kryddad men nu valde vi att göra en mild och enkel variant för att den skulle passa oss alla istället
Kyckling i grön curry

Kyckling i grön curry

Strimla kycklingen grovt. Skala lök och vitlök. Finstrimla löken och finhacka vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor
Kyckling paneng red curry

Kyckling paneng red curry

Ja, vi fortsätter väl på temat snabblagad vardagsmat. -) Jag har kvar en hel del produkter sedan jag var på tastecasting med Santa Maria och valet igår föll på en "cookingsauce" som heter "Paneng red curry"
Paneng red curry med kyckling

Paneng red curry med kyckling

Lördagsmiddagen blev verkligen så god. Jag lyckades göra en riktigt god paneng red curry med kyckling som faktiskt smakade precis (ja, inte långt i från i alla fall
Thaigryta Massaman med kyckling och massor av grönsaker

Thaigryta Massaman med kyckling och massor av grönsaker

Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet säger Farbror Barbro, men det finns genvägar till en riktigt god thaigryta utan att behöva göra precis allt själv, från att banka citrongräs till kryddningen
Pad thai med räkor

Pad thai med räkor

Av någon outgrundlig anledning har jag aldrig ätit pad thai trots att jag varit i Thailand två gånger
Pad thai

Pad thai

Det är favorit thaimaten (tillsammans med en hel del andra goda rätter haha). Under min 1 månads rundtur i Thailand åt jag mestadels, i princip bara, pad thai
Pad Thai med chilifrästa räkor

Pad Thai med chilifrästa räkor

Jag heter Mats Carlsson, men kallas bland vänner för Massimo. Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana
Pad thai

Pad thai

4 portioner. 10SP/portion. 250 g risnudlar500 g fläskytterfilé1 broccoli1 morot1 röd chili1 msk sesamolja2 dl böngroddar0,25 solovitlöksalt & pepparkinesisk soja
Thai Curry Fried Rrice

Thai Curry Fried Rrice

Härom dagen lagade Maria och jag fried rice med röd curry. Cocosmjölken vi kokade riset i gjorde det lagon krämigt
Chicken with the taste of lemon and garlic and fried rice

Chicken with the taste of lemon and garlic and fried rice

 . Lagade den godaste middagen på länge här. Blev en hälsosam variant av friterad ris på bengaliskt vis som mamma brukade göra förut och som jag åt typ VARJE dag, och sen en kycklingröra med smak av vitlök, citron och chili
Fried rice med grönsaker och ägg

Fried rice med grönsaker och ägg

Ur Buffe tidningen3dl barmatiris1 morot1 röd paprika2 salladslökar250g sockerärter1-2 msk olja½ dl sweet chilisås3 äggrapsoljasalt och svartpeppar1
Fried rice med räkor

Fried rice med räkor

Fried rice är en av mina absoluta favoriträtter från det kinesiska köket. Det är så himla gott. Stekt ris med grönsaker och räkor som smakar fantastiskt
Thailändsk kycklingfilé

Thailändsk kycklingfilé

Hej. Hoppas ni haft en bra helg. Har börjat leta runt bland mina pärmar och gamla recept. Här kommer ett smarrigt gott med kyckling och kokosmjölk
Thailändsk lax med nudlar

Thailändsk lax med nudlar

Hej på Er och underbara härliga fredagDet har inte blivit mycket tid i köket då jag jobbat kväll denna veckan
Thailändsk kycklinggryta

Thailändsk kycklinggryta

Min sol försvann typiskt nog. så jag fortsätter väl här och bjuder er på ännu ett recept och hoppas under tiden att solen vågar sig fram igen
Thailändska fuskbiffar med stekt vildris

Thailändska fuskbiffar med stekt vildris

Thailändarna är bra på många saker men mest utmärkande för oss svenskar bör vara maten. Det går fyra thairestauranger per person i Malmö, på ett ungefär
Snabb asiatisk lax med nudlar

Snabb asiatisk lax med nudlar

Det här är snabbversionen av lax med wokade nudlar, som jag gjorde när jag hade ont om tid och var så sugen på just de här smakerna
Thailändsk kycklingsoppa med citrongräs

Thailändsk kycklingsoppa med citrongräs

Stek kycklingen gyllene tillsammans med curry i Milda Culinesse ca 5 minuter. Koka upp vatten med buljongtärningar, Milda Mini Mat 7%, ingefära och citrongräs