I går kväll åt vi tapas här Under vårt tak. Man kanske tänker att tapas är krångligt och tar lång tid att göra då det är flera olika rätter men det behöver inte alls vara svårt utan snarare tvärt om det kan både vara enkelt och till och med går snabbt att laga
Den här tapasen kan vi kalla för Tryffelstänkt, charkinlindad potatistortilla på rostat surdegsbröd. Eller så kan vi kort och gott kalla den för Toppen-tapas, och spara in lite på orden
När jag skulle planera middagen vi skulle bjuda på i helgen var jag optimistisk när det gällde vädret såg jag framför mig hur vi satt på altanen i solen och njöt av maten, därför förberedde jag en nästan helt kall middag
Ansa svamparna och skär dem i stora bitar. Stek svampen i olivolja på medelvärme. Tillsätt schalottenlök, vitlök, chili och sherry efter 5 minuter och låt steka i ytterligare några minuter
Igår skrev jag om mattrender och att äta tapas är väl just en sådan. Även om vi i Sverige länge haft vårt smörgåsbord eller olika former av bufféer, så har kanske maten fått lite inspiration från andra länder, vi äter tapas, meze och antipasti