Det känns så gott att fyllt frysen med hembakat, lite av att man känner sig rik. Det här receptet är hämtat ur tidningen Hembakat, jag dubblade receptet då jag ändå tog mig för baket
) kan det vara gott med lite nybakat bröd till frukost. I mitt standardrecept finns det anvisningar för att smaksätta med både anis och fänkål men nu finns det även en liten påse med färdiga ”brödkryddor” som du kan använda
Idag experimenterade jag med det här receptet på stekpannebröd. Bröd,. Bröd,. Polarkaka. Jag använde det jag hade hemma och hade inte så stora förhoppningar
Brödet blev väldigt gott och barnen uppskattade det mycket, men jag tyckte det var lite pyssligt. Jag skulle inte använda en helt naturligt mjölmix till det här brödet
Till frukost idag blev det tunnbröd i stekpanna, enkelt och gott. För en massa år sedan när jag gick hos dagmamma efter skolan fick vi dessa bröd till mellanmål lite då och då
Innan jul bakade vi tunnbröd, det brukar vi göra varje år. 6L Mellanmjölk3L Röd Mjölk1L Vatten1+2 Paket Jäst2 påsar Hjorthornsalt (en till degen och en till utbak)½ Flaska vit sirap2 msk salt700 gr margarin3 påsar brödkryddor+ 1 påse Anis & 1 påse Fänkål2 påsar rågsikt1 påse grahamsmjöl3-4 påsar vetemjölKvällen innan. Grädda bröden i en vedugn, de tar mellan 0,5-1 min att grädda per kaka. 3 påsar brödkryddor
I helgen rörde jag ihop en deg och stekte tunnbröd till frukost. Den här varianten tar lite tid på sig eftersom den ska jäsa en timme innan man steker bröden