brod

brod

  • 12 Recept
Kanske det allra godaste

Kanske det allra godaste

Nu doftar det inte likör om mitt vildjästprojekt längre, nu doftar det likörfabrik. Och aprikoserna har flutit upp till ytan, så jag räknar med att den är klar
Bröd att baka igen: Solråg med aprikoser

Bröd att baka igen: Solråg med aprikoser

Vissa bröd blir man fast med, man bakar och bakar tills det sitter. Solråg är ett odramatiskt och lättbakat bröd med mycket smak mot det lite sötare och lyxigare hållet
Lemon meringue cupcakes

Lemon meringue cupcakes

Lemon meringue cupcakes. 16 Augusti 2015 /. 09. 40 /. Muffins/cupcakes. /. Permalink /. 0. Dessa cupcakes är verkligen helt fullbordade
Fruktigt rågbröd

Fruktigt rågbröd

Fruktigt bröd med julkrydda. Nu är det ett tag sedan jag uppdaterade min blogg. Det blev fullt fokus på julbestyr istället denna månaden
Hallon/björnbärs bullar

Hallon/björnbärs bullar

Bakade hallon och björnbärs bullar. Så gott och lite kladdigt att göra. Men värt det. Passa på att baka nu när det är kallt ute
Banana Bread Friday...

Banana Bread Friday...

Återigen fredag. Nog den bästa dagen i veckan. Kanske för att jag oftast är ledig på fredagar, men det är en speciell stämning som infinner sig på just fredagar
Lepinja/somun - pita bröd till cevapcici.

Lepinja/somun - pita bröd till cevapcici.

Lepinja/ somun är ett bröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice. Brödet heter olika beroende på var man kommer ifrån och ofta är det rutmönstrat på toppen
Torsk med äggsås

Torsk med äggsås

Det finns mat som låter god bara man pratar om den. Tänk typ sirapsglaserade revben. Stannar man upp och tänker lite på sirapsglaserade revben så börjar det ju vattnas i munnen
Wrap med marinerad rostbiff

Wrap med marinerad rostbiff

Till senaste scrappträffen gjorde jag rostbiffswraps. Rostbiffen blev väldigt god (och coleslaw är ju alltid gott), så här kommer receptet
Vörtbröd eller bullar

Vörtbröd eller bullar

2 stora bröd eller 32 bullar. 50 g färsk jäst. 33 cl julmust eller svagdricka. 33 cl mörk öl eller porter. 250 g kvarg (10 %)