Jag vet inte hur det är med er men jag älskar långjäst/nattjäst/kalljäst bröd. De är så enkla och smidiga att göra men framförallt smakar de SÅ mycket godare än vanligt bröd man bakar
Kikärtor är smart. Gott, nyttigt och billigt. Jag lagar gärna soppa på dem. Sällan efter recept, men utifrån en grundidé löst baserad på "Lottas spanska kikärtsoppa" från Anne Bergenströms bok
DAGENS RECEPT 14-05-25. FISKFRIKASSÉ. Visst kan man bjuda på fisk och alldeles särskilt gärna på den här fiskfrikassén som innehåller olika fiskslag, skaldjur, grönsaker, vin och grädde
En riktig casalinga (italiensk hemmafru) gör gnocchin medan pastavattnet kokar upp. Det säger Marco Bocciarelli som vi hade till hjälp när vi testade Artusis recept på gnocchi med en enkel krämig tomatsås
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
En dag hittade vi ett recept på hemmagjord gnocchi i en tidning. Det verkade inte alls svårt. Vi provade och förstod att detta skulle nu bli vår nya favoriträtt
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning