Aleks kokbok

Aleks kokbok

  • 21 Recept
Kladdkaka grundrecept

Kladdkaka grundrecept

Sätt ugnen på 150°. Smöra och bröa en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan
Nutellagifflar

Nutellagifflar

De här nutellagifflarna är ett av mina populäraste recept och med all rätt. Helt underbart goda ♡. Nutellagifflar (40-50 st)
Köttfärs/skink piroger

Köttfärs/skink piroger

Hallå alla bloggläsare här kommer ett supergott recept på piroger. En med kött fyllning och en med skinkfyllning
Korv Stroganoff

Korv Stroganoff

Jag har länge tvekat - ska jag lägga upp mitt recept på min "Korv Stroganoff" på bloggen eller ej. Ja, nu var det dags
Keso omelett

Keso omelett

Blanda äggen och Keson. Strimla paprikan, skinkan och purjolöken. Häll allt i äggblandningen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver
Kladdkaka med nutella fudge

Kladdkaka med nutella fudge

God, eller snarare galet god. Älskar man nutella då ska man göra denna. En lagom bit ihop med grädde och färska bär så är denna kladdkaka perfekt som efterrätt

Gulasch

Ingredienser - 2 portioner. 200 g grytbitar av nöt. ½ msk rapsolja. 1 hackad gul lök. 1 hackad vitlöksklyfta
Kladdkaka med daimtäcke

Kladdkaka med daimtäcke

God morgon,. Så var måndagen här igen. Hoppas att helgen varit bra. Jag har lagat så mycket mat. Och bakat. Det kommer massor av goda recept framöver vill jag lova
Pannkakor grundrecept

Pannkakor grundrecept

Snabbt och enkelt grundrecept på pannkakor som är lika goda nygräddade som dagen efter i matlådan. Kan serveras med en mängd olika tillbehör
Scones med havregryn

Scones med havregryn

Scones med havregryn. 1 bröd3 dl vetemjöl1 dl havregryn½ tsk salt2 tsk bakpulver50 g smör1½ dl filmjölkBlanda de torra ingredienserna i en bunke
Grekisk tzatziki

Grekisk tzatziki

Riv gurkan, krama ur gurksaften. Ta youghurten i en skål, lägg i gurkan. Pressa i vitlöken och krydda med lite svartpeppar samt ringla i lite olivolja
Lammfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater

Lammfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater

I går kväll ville jag testa en mogen röd Bordeaux, Château Grandis 1999. Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)