Surdegsbaka

Surdegsbaka

  • 6 Recept
Surdeg – recept på grunddeg

Surdeg – recept på grunddeg

Första dagen. Blanda 2 deciliter vatten med 2,5 deciliter rågmjöl i en bunke. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i två dygn
Lättbakat surdegsbröd med rågmjöl

Lättbakat surdegsbröd med rågmjöl

Som jag berättade så fick jag en rågsurdegsgrund häromdagen som är över 100 år gammal. Hur kul som helst och nu har vi också testat att baka med det, eller rättare sagt, min sambo har bakat
Frukostfrallor med surdeg

Frukostfrallor med surdeg

Behöver fylla på förrådet med frukostbröd och gjorde därför lite grova frallor, älskar att ha nötter och frön i bröd och denna gång blandade jag ner lite solrosfrön,linfrön och pumpafrön, givetvis kan man byta ut dessa mot andra frön eller nötter
Surdeg: Tekakor

Surdeg: Tekakor

Jag har minne från då jag var liten av min mammas tekakor som var otroligt goda. Dessa påminner om dem men jag har försökt öka på mängden fiber genom att både använda havregryn och havremjölk
Surdegs hamburgare bröd

Surdegs hamburgare bröd

Surdegs hamburgare bröd. 8 dl vetemjöl special ( eko)3 dl durumvetemjöl2 dl surdegs grund15 g jäst0,5 dl olja ( raps)4 dl ljummet vatten 1 msk havssalt
Morotsbröd på surdeg

Morotsbröd på surdeg

Morotsbröd är väldigt gott. Morötterna gör både brödet saftigt samtidigt som det tillför brödet extra fibrer och näring