I helgen grillade vi goda kycklingklubbor. En klassisk med färdig marinad och kryddor (det är den som är på bilden) och en annan som är en av mina favoriter på just kyckling, se recept nedan
Helstekt kyckling. Skär eller klipp av ryggbenet på kycklingen och vik ut den som en fjäril. Gnid in kycklingen med mango chutney-blandningen, gärna även under skinnet
Hittade två franska kycklingar i min matbutik och slog till direkt. Även om jag normalt sett eftersträvar lokalproducerat är just svensk kyckling oftast extremt trist
Idag komponerade jag ihop en jättegod kyckling med mango chutney. Glaze (räckte till 3 kycklinglår) ½ dl rapsolja 4 msk mango chutney en liten klutt sambal oelek ingefära, salt och peppar efter smak Pensla glazen på båda sidor av färsk eller tinad kyckling (t ex filéer, lår, klubbor eller varför inte en hel) och stoppa in i ugnen på 225 grader. 3 kycklinglår
Som vanligt när vi jobbar med kyckling i hemkunskapen så går vi ju igenom det här med att få den genomstekt så man inte blir magsjuk pga eventuella campylobacter
Då var det ny vecka och vi kickar igång denna måndag med ett grymt gott kycklingrecept. Denna gryta gör jag ofta då kycklingköttet blir så otroligt gott när det fått ligga i marinaden nån timme innan
Currydoftande kycklingsoppa är det första receptet vi testar ur Monikas matkasse. Häll ner kycklingbitarna i soppan och krydda soppan med lite extra curry
Strimla kyckling filéerna, stek i stekpanna och lägg åt sidan. pressa i vitlöken, lägg i kycklingen, slå över kokosmjöken, crème fraichen och smula över kycklingbuljong