Antal portioner. 4 Ingredienser. 4 skivor skinkschnitzel 2 ägg 1 dl vetemjöl 2 dl ströbröd citron och ansjovisBanka ut köttet till ca 4 mm tjocka skivor
Vänd på sidfläsket morgon och kväll i 3 dygn. Nu är det klart 500 gr sidfläsk. Använd salt utan jod om du tänker röka köttet annars får du en besk bismak
Efter ett besök på Malmö Kötthandel, kom jag hem med en rejäl sida revben av gris. Eftersom jag precis ätit skulle det bli perfekt att påbörja ett långkok och sedan grilla det hela i ugn med en god glaze
Vare sig du vill eller inte gör hösten sitt intåg i vårt vackra land och det känns lockande att ställa fram mer "rejäl" och värmande mat på bordet igen
Dagens middag från mig blir dessa husmansklassiker, nystekta raggmunkar med fläsk och lingon. Då var det ny vecka igen och tredje advent har också passerat, det går fort nu
500 g fläskkött (jag använde ytterfilé). 200 g bacon/sidfläsk (kan uteslutas). Hetta upp rikligt med rapsolja i en kastrull, bryn köttet och krydda med lite salt och peppar
Pulled pork i hamburgerbröd1,2 kilo fläskkarresalt, peppar och cayennepeppar3 msk olivolja3 dl barbecuesås2 gul lök1 vitlöksklyftaTillbehör. -Mama Skogly ♥ 1,2 kilo fläskkarre
Rökt sidfläsk är inte en sådan sak. Även om det vore önskvärt att ibland inte ta saker på så stort allvar, så skulle jag aldrig förringa vikten av en rejäl bit rökt sidfläsk
Idag har därför inhandlats 4,8 kilo prima sidfläsk från G Nilsson i Hötorgshallen. Tanken är att låta sidfläsket gojsa till sig i lag i 4-7 dagar för att sedan kallrökas så lång tid som mitt något medelsvenssonistiska tålamod tillåter (låt säga 10-14 timmar)
I torsdags när jag flög hem till Sverige (well, Kastrup) passade vi på att besöka Emporia-gallerian vid Hyllie när mamma och pappa hämtade mig från tåget