Bryn i 1 msk matfett och krydda med salt och peppar. Lägg i de skurna tomaterna och koka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar. 10 cm purjolök. 1 vitlöksklyfta. 1 ½ dl vitt vin. 1 ½ dl vatten. 1 msk kalvfond
1 dl kantareller. 1 gullök. 1 msk soya. 10 rosepepparkorn. Låt koka i 10 min. dela 10 potatis i klyftor o ringla olja över o salta. Knaperstek 1 pkt bacon o servera över fläskfilen. 1 dl kantareller. 1 gullök 2,5 dl grädde. 1 msk soya. 10 rosepepparkorn
27 december 2016 @ 11. 1 tsk salt. 1 ask romanticatomater. 1 tsk soya. Lägg filén i en ugnsform och sätt in i ugnen på 100 grader tills innertemperaturen är 68 grader (svenskt kött, annars 70 grader). Ta ut och låt vila under folie i 10 minuter. Baka grönsakerna i 5-10 minuter. 27 december 2016 @ 11. 1 tsk salt. 1 ask romanticatomater. 1 tsk soya. Lägg filén i en ugnsform och sätt in i ugnen på 100 grader tills innertemperaturen är 68 grader (svenskt kött, annars 70 grader). Ta ut och låt vila under folie i 10 minuter. Baka grönsakerna i 5-10 minuter. 1 tsk salt. 1 ask romanticatomater. 1 tsk soya. 100 grader till. 10 minuter. 1 tsk salt. 1 ask romanticatomater. 1 tsk soya. 100 grader till. 10 minuter
4 personer4 bitar torskrygg 1/2 dl salt5dl vatten1blomkålshuvud1 påse frysta ärtor50g smörSaltVitpeppar 1kålrotshuvud100g smör Pepparrot1 pkt haricot verts Blanda salt och vatten så att saltet löser sig. Sänk temperaturen till 125 grader när du tar ut blomkålen. Koka ärtorna 11/2-2 minuter och häll av dem, spola dem hastigt med iskallt vatten så att kokningen avstannar, annars blir ärtorna gråa. Sätt in i ugnen på 125 grader och låt bakas i 8-10 minuter eller tills innertemperaturen är 48 grader. 2015-12-18 @ 12. 4 bitar torskrygg 1/2 dl salt. 1 blomkålshuvud. 1 påse frysta ärtor
1 tsk socker. 1 msk risvinäger. 1 msk jordnötsolja (alternativt sesamolja). 1 dl vatten. 1 liten purjolök alternativt 2-3 st vårlökar, slanta den vita delen och strimla den gröna delen fint. 1 tsk sichuanpeppar (röd/rosa), mortla. 1/2 tsk salt. Rör ihop 1 msk risvin/mirin, 1 msk sesamolja, 4 msk soja, 1 msk hoisinsås, salt och majsena. Under tiden rör du ihop socker (om du inte använt mirin), 1 msk risvinäger, 1 msk sesamolja, vatten och 4 msk sojasås och 2 msk hoisinsås i en skål. Häll över den förberedda såsen och de gröna delarna av löken, sänk värmen och låt det hela sjuda tills kycklingen är färdig och såsen har tjocknat, detta brukar ta ca 10-15 minuter beroende på hur stora kycklingbitarna är. 1 tsk socker. 1 msk risvinäger. 1 msk jordnötsolja (alternativt sesamolja). 1 dl vatten. 1 liten purjolök alternativt 2-3 st vårlökar, slanta den vita delen och strimla den gröna delen fint. 1 tsk sichuanpeppar (röd/rosa), mortla. 1/2 tsk salt