100 gram
flagad sötmandel eller skållad grovhackad mandel
2 msk
grädde. (Mjölk funkar också)
2 msk
vetemjöl
3-4 msk
ljus sirap (kan uteslutas men blir godare)
Beskrivning
1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa vaniljkrämen och ställ den kallt.
2) Vispa rumsvarmt smör och socker. Knäck i ett ägg i taget och vispa mellan varje.
3) Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Ha ned det i smeten och vänd om det nogrant.
Blanda i vaniljkrämen i smeten.
4) Klä en långpanna (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper. Bred ut smeten i den. Grädda ca 20 min i nedre delen av ugnen.
5) Tosca: Smält smöret tillsammans med mjölk, sirap och socker.
Rör ner mandeln blandad med mjölet och låt toscasmeten koka upp
Rör om nästintill hela tiden under 10 min.
6) Ta ut kakan från ugnen och bred på kokostoscan. Ställ i ugnen i ytterligare ca 10 min tills toscan fått fin färg.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop med resten. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter
Toscakaka är en god och enkel kaka att baka. KNÄCKIG TOSCAKAKA. Knäckig toscakaka. 2015-11-14, 20. 15. Ungefär som en vanlig, hederlig sockerkaka toppad med knäckig mandelglasyr
Vispa ägg o socker pösigt i stor bunke. Blanda mjöl o bakpulver o vaniljsocker. tillsätt torra ingredienser samt det smälta smöret och mjölken / grädden till ägg/socker smeten
Min svärmor bjöd på en väldigt god toscakaka med kokos när vi hälsade på i Stockholm sist. Dumt nog åkte jag därifrån utan receptet och därför letade jag runt på nätet efter något som liknade hennes, dock utan framgång
4 dl vetemjöl 200 g smör 1 dl socker 1 ägg. Tosca 100 g mandelspån 50 g pistage (detta hoppade jag över och ersatte med mandelspån) 100 g smör 1 dl strösocker 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk 1 nypa salt (Obs
De senaste gångerna jag har gjort sockerkaka har den sjunkit ihop lite i mitten av någon anledning, men jag är inte den som ger upp i första taget, så igår bakade jag en "Toscakaka"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.