Bröd

Bröd

  • 5 Recept
Brunkans långa

Brunkans långa

Bakade Brunkans långa till kalast idag, skall erkänna att brödet inte alls blev vad jag förväntade mig, ingen hård skorpa, inget syrligt bröd utan det var mjuk och söt och påminner starkt om sötlimpa, ja skogaholmslimpan ni vet, som man alltid fick som barn, är uppvuxen på sötlimpa, gott var det, vilket mina gäster också tyckte, men jag föredrar syrliga bröd med hård skorpa
Franskt lantbröd

Franskt lantbröd

Låt bröden svalna på bakgaller. Smula jästen i en liten bunke och rör ut med ljummet vatten. Blanda i rågsikt, plasta bunken och låt den stå i rumstemperatur i 1 dygn
Bröd bakat på vildjäst

Bröd bakat på vildjäst

Forma två bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. När bröden jäst färdig så sätts de in i ugnen