Detta är en kallblandad rätt som man gör med torkat sjögräs. Det finns lite olika sorter med olika färg och konsistens, det är dock svårt att se på den torkade varan och förstå hur den blir efter blötläggning
Koka riset i vattnet med salt i en kastrull i ca 25 minuter. Blanda det nykokta riset med vinäger. Ta upp och forma riset till små avlånga bollar med fuktade händer
Koka sötpotatisen mjuk och mosa den. Blanda i smör, grädde, socker, uppvispat ägg och lite vanilj. Forma till bullar, pensla med uppvispat ägg och grädda i 200° ca 20 minuter
ca 12 muffins ( en muffinsplåt). 100 g smör2 st ägg2 dl mjölk1. 5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker1 st citron, skalet4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 nypa salt
Dela tårtbotten så det blir 3 delar. Vispa choklad/hallonmoussen. Böja med understa delen,då med chokladmoussen,lägg på nästa och ta marsankrämen och sprid ut lite hallon över