Vinbär har alltid varit surt i min smak men det passar perfekt med söta tillbehör. Så även om jag ej äter vinbär så passar det perfekt att baka och laga på med en söt kontrast
Strösselkakamedlingonsylt var för mig ett helt ny smaknyhet. Fördela lingonsylten över kakan. 2 dl lingonsylt (kan behövas mer. 1 ägg 2 dl lingonsylt (kan behövas mer
Enkla, roliga och goda kalaskakor fick det bli i söndags. Bland annat dessa strösselkakor. Busenkla och barnen älskar dom, för vilket barn älskar inte strössel
Här kommer en vårfin strösselkaka som kan passa fint till påsken. Denna kaka har jag själv testat fram strax efter det att jag hade varit på kurs med Mia Öhrn
Ingredienser Portioner. 11 dl 1 kg lingon (1 kg motsvarar ca 1 3/4 l) 2 dl vatten ca 500 g strösocker (500 g motsvarar ca 5 1/2 dl) Lägg till i inköpslistan
Rör smör mjukt ihop med socker och vaniljsocker. Lägg 15 skivor var på två plåtar med bakplåtspapper, platta till skivorna lite och tryck fast lite strössel på varje kaka
I vårt hem fanns det inte en enda liten kaka att bjuda på. Alltså tog jag ut smör ur kylen och lät det stå framme till dess att det blev mjukt så jag kunde baka
Just nu sitter jag nästan med ögonen i kors efter att ha suttit med matte hela dagen. Nu ska ni få ta del av mitt, eller snarare min mammas recept på världens godaste lingonsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.