jul

jul

  • 17 Recept
Mörk pralin med nutellafyllning

Mörk pralin med nutellafyllning

Mumsiga mörka praliner. Jag gjorde sista steget med ljus choklad, men det var mest för att särskilja de olika pralinerna från varandra
Lime-praliner

Lime-praliner

Ännu mer praliner kikar in i bloggen, här kommer ett härligt och fräscht recept på praliner med smak av lime
Praliner med apelsinganache

Praliner med apelsinganache

Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det. Jag har tidigare gjort rullade och skurna tryfflar och annat godis, men aldrig gjutna praliner – förrän nu
Mjölkchokladpraliner med daimtryffel

Mjölkchokladpraliner med daimtryffel

Gjorde lite härliga mjölkchokladpraliner med daimtryffel lagom till julafton. ville testa på en av mina nya pralinformar som jag köpte hos chokladgallerian
Nougatpraliner med krokant

Nougatpraliner med krokant

Perfekt gåva vare sig till sin far eller när man blir bjuden på julbord för praliner imponerar på dem flesta och så kan man variera dem i olika former och smaker
Kolafyllda praliner

Kolafyllda praliner

Bryt cholkaden i mindre bitar och smält i ett vattenbad på spisen eller i micron. Fyll ischokladformarna med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur
Praliner med mjölkchoklad och cashewnötter

Praliner med mjölkchoklad och cashewnötter

Söndag mitt i veckan, sådant borde verkligen infalla oftare. Jag har både hunnit ordna med planteringar i trädgården, städat ur växthuset (som hemma hos oss tyvärr är ett förråd mer än ett växthus) och tvättat igenom hela lagret smutstvätt
God Jul !!

God Jul !!

Tipsar om en julig efterrätt såhär dan före dopparedan. ) De här tänkte jag bjuda på ikväll, när vi har "Uppesittar" besök
Jul på flaska och 3:e advent!

Jul på flaska och 3:e advent!

Idag tänder vi tredje ljuset och jag tänder brasan och värmer på glöggen, för jag är galet frusen idag
Julens godaste lingonbröd

Julens godaste lingonbröd

Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla 2 limpformar. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll i filmjölk, sylt och sirap och blanda till en jämn smet/deg