Smula ner jästen i en skål och tillsätt kallt vatten. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl, gärna med maskin
Som allt bröd är de godast helt nybakade. Ibland lyckas man att få till något riktigt bra. I helgen gjorde jag en skaldjursgryta och till den ville jag ha lite gott bröd
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om till jästen har lösts upp
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Toscakaka i långpanna 6 ägg6 dl socker7,5 dl vetemjöl3 tsk bakpulver150 g smält smör1,5 dl mjölk Gör så härVispa ägg och socker vitt och pösigtTillsätt de torra ingredienserna växelvis med mjölk och smörGrädda i långpanna i 175 grader i ca 15 min (känn med sticka om kakan är färdig) Under tiden kakan gräddas görs enToscasmet 200 g smör2 dl socker5 msk vetemjöl5 msk mjölk4 dl mandelflarn el skållad och hackad sötmandel Gör så här Blanda alla ingredienser till smeten i en kastrullVärm på svag värme tills allt löst sigBred smeten på den varma kakan och grädda i ytterligare ca 10 minuter, tills den fått fin färg Toscakaka i långpanna 6 ägg
Ida har önskat Silvikaka så självklart var det en av kakorna vi bakade. I lördags hade jag en riktig bakdag och det var kaos i köket med ingredienser och skålar överallt
När man vill äta nybakat bröd till frukost och inte har tid att vänta på att degen ska jäsa är det här ett jättebra och snabbt recept på ett stekpannebröd
Mät upp alla de torra ingredienserna i en bunke. Spara lite rågsikt till utbakningen. Tillsätt övriga ingredienser och rör snabbt samman till en slät men något kladdig deg