Mjuka arrakskakor med smörkräm
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 14½ dl socker
  • 13 ägg
  • 13 3/4 dl vetemjöl
  • 11½ tsk vaniljsocker
  • 13 tsk bakpulver
  • 14½ msk kakao
  • 1225 g smält smör
  • 12½ dl hett kaffe
  • 1 Smörkräm
  • 1225 g smör
  • 13½ dl florsocker
  • 12 äggulor
  • 11½ msk arraksarom (finns på bakhyllan i butiken bland hushållsfärgsflaskorna)
  • 1 Glasyr
  • 1150 g valfri mörk choklad
  • 13 msk solrosolja
  • 1 Förslag på garnering
  • 1 Ringlad vit choklad
  • 1 Mandelspån
  • 1 Kakbotten 4½ dl socker 3 ägg 3 3/4 dl vetemjöl 1½ tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 4½ msk kakao 225 g smält smör 2½ dl hett kaffe Smörkräm 225 g smör 3½ dl florsocker 2 äggulor 1½ msk arraksarom (finns på bakhyllan i butiken bland hushållsfärgsflaskorna) Glasyr 150 g valfri mörk choklad 3 msk solrosolja Förslag på garnering Ringlad vit choklad MandelspånKakbotten: Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Vänd ihop och tillsätt det heta kaffet. Häll upp på en bakplåtspappersklädd långpanna, bred ut jämnt och grädda i 175 grader ca 20 minuter. Smörkräm: Vispa i mixer ihop smör, florsocker, äggulor och arrakessens till en jämn kräm. Låt kakan svalna ordentligt innan krämen breds över. Låt smörkrämslagret bli riktigt kallt. Chokladöverdrag: Smält chokladen tillsammans med solrosoljan och bred den över smörkrämen. Garnera om du vill med något av det föreslagna. Ställ kakan kallt för att stelna och skär sedan kakan i rutor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.