11½ msk
arraksarom (finns på bakhyllan i butiken bland hushållsfärgsflaskorna)
1
Glasyr
1150 g
valfri mörk choklad
13 msk
solrosolja
1 Förslag
på garnering
1 Ringlad
vit choklad
1
Mandelspån
1 Kakbotten
4½ dl socker 3 ägg 3 3/4 dl vetemjöl 1½ tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 4½ msk kakao 225 g smält smör 2½ dl hett kaffe Smörkräm 225 g smör 3½ dl florsocker 2 äggulor 1½ msk arraksarom (finns på bakhyllan i butiken bland hushållsfärgsflaskorna) Glasyr 150 g valfri mörk choklad 3 msk solrosolja Förslag på garnering Ringlad vit choklad MandelspånKakbotten: Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Vänd ihop och tillsätt det heta kaffet. Häll upp på en bakplåtspappersklädd långpanna, bred ut jämnt och grädda i 175 grader ca 20 minuter. Smörkräm: Vispa i mixer ihop smör, florsocker, äggulor och arrakessens till en jämn kräm. Låt kakan svalna ordentligt innan krämen breds över. Låt smörkrämslagret bli riktigt kallt. Chokladöverdrag: Smält chokladen tillsammans med solrosoljan och bred den över smörkrämen. Garnera om du vill med något av det föreslagna. Ställ kakan kallt för att stelna och skär sedan kakan i rutor.
Har haft fullt upp med annat, men förhoppningsvis blir det bättring med uppdateringarna här. Krossa cornflakes i en skål och blanda ihop med vaniljsocker
Det är perfekt att baka en långpannekaka med rabarber till mina kunder i Annies Stuga. Den här kakan med havretosca bakade jag för några helger sedan och den var väldigt uppskattad av fikagästerna i stugan
Jag är verkligen ingen brödsnobb, som tvunget måste baka avancerade grejer med mängder av ovanliga ingredienser, utan jag bakar det jag tycker verkar gott och som jag blir sugen på att testa
Häll smeten i en smord långpanna eller med bakplåtspapper. Vad som var tänkt att bli Kärleksmums fick en lite annan glasyr mot slutet, en jag tänkt testa ett tag… Och jag säger bara MUMS MUMS , KOLAMUMS
Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna medsmörkräm istället för grädde. Har upptäckt att det är många fördelar, som t ex att man inte behöver oroa sig för att locket börjar smälta, (när jag spacklar med grädde fodrar jag alltid locket för säkerhets skull) och den största fördelen är att det blir ett fantastiskt underlag att lägga sp´n på
Japp, en tidig dag på jobbet idag med andra ord, och dessutom blir det en sen kväll ikväll. Smörkräm. Nej, jag ska (för en gångs skull) inte jobba precis hela dagen faktiskt, utan ikväll är det dags för julbord med jobbet
Jag väljer många gånger att smaksätta smörkrämenmed citron när jag bakar tårta. Det var över ett år sedan jag testade det och sen dess har det hängt med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.