Både kantareller och krustader är favoriter så det kunde ju inte gå fel. I dag lyxade vi till det med hemkörning både på snabbmat till midda'n och på matvaror för att fylla upp kyl, frys och skafferi
Jag lät mig inspireras av det fantastiska vinet vi köpte i Lyon i somras - en Crozes Hermitage (alternativt tips från Systemet längst ned) med underbar djup inlagd frukt och chokladton - och bestämde mig för att använda mina rominlagda fikon i rödvinssåskoket
På nyårsafton var jag i mathimlen. Jisses vilken god mat vi åt. Vi hade en nyårsmeny innehållande havets läckerheter, vi älskar ju det, fisk och skaldjur
Att jag gör samma kaka flera gånger hör inte till vanligheterna eftersom det alltid finns nya recept att testa, men vissa blir ju favoriter och förtjänar att bakas om och om igen
Nu har vi fått vintern tillbaka tror jag, inte så mycket snö som på andra ställen men kallt. Men det har nog någon mening med detta, allt regn före midsommar sa alltid min mamma var bra
Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den i rikligt med saltat vatten tills den är mjuk och lägg sedan i en vanlig potatispress, blanda med salt smör och äggulor
Bryn kasslerbitar och baconbitar i en stekpanna. Lägg sen i ugnsformen. Lägg på sparrisen över kasslern. Blanda övriga ingredienser och häll över och strö på riven ost
Ingredienser Portioner. 4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda ihop ingredienserna till degen. Tryck ut i en långpanna. Förgrädda 10-15 min i 225 grader. Hacka lök och stek den och köttfärs med tacco kryddmix
Den här vitlöksmajonnäsen får både mig och mina smaklökar att gå igång. Men jag vet inte riktigt om jag kan lita på mina smaklökar – en begynnande förkylning gör att det mesta smakar sämre