Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 15 Recept
Mina Favoriter
Amerikansk gravy - brunsås

Amerikansk gravy - brunsås

1 Fräs löken på svag värme i minst tre minuter. 2 Skär inkråmet i mindre bitar och fräs det med löken tills det får lite färg
Piccata Milanese med fläskfilé

Piccata Milanese med fläskfilé

Börja med såsen. Skala och finhacka löken. Skär fläsket i fina strimlor. Fräs fläsk, lök och basilika i lite matolja tills löken är mjuk och glansig
Piccata Milanese

Piccata Milanese

Vispa ihop ägg och parmesanosten. Torka schnitzlarna med lite. papper. Krydda med lite salt och peppar. Vänd dem i vetemjöl och klappa av överflödigt mjöl
Matsedel vecka 52

Matsedel vecka 52

Mina fina läsare, nu är den här - julveckan. Det finns dessutom en slags knäck som slår alla andra knäck med hästlängder, och det är mina Polkagrisknäck, och därför var de en given "veckans-söta-tips" till denna veckans matsedel
Räkrullar

Räkrullar

Fyllning. Hacka räkorna grovt och blanda med dill, majonnäs, pepparrot, crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar och bred röran på tunnbröden
Passion Fruit Punch

Passion Fruit Punch

Häll alla ingredienser i en shaker och fyll upp med is. Skaka tills drinken är kall. Sila upp i ett isfyllt glas
Mai Tai

Mai Tai

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 cl ljus rom 2 cl mörk rom 2 cl Cointreau 1 cl Amarettolikör 15 cl apelsinjuice 1 cl limejuice 1 cl röd grenadine Köp receptet
Passoã Rum Bon

Passoã Rum Bon

Häll ner alla ingredienser i en shaker och fyll upp med is. Skaka tills drinken blivit kall. Sila upp i ett isfyllt glas
Gulasch eller kanske Pörkölt

Gulasch eller kanske Pörkölt

Det finns väl inte en människa i Sverige som inte ätit gulasch, eller vad vi i alla fall tror är gulasch
Ungersk Langos

Ungersk Langos

Här är ett tvättäkta recept på perfekta Ungerska Lángos, dvs ett friterat bröd med fyllning på. Idag har jag valt att göra den med två olika fyllningar, en vanlig maträtt på festivaler och diverse tillställningar