4–5 dl vatten 1 kyckling- eller köttbuljongtärning 1–2 msk kycklingfond . 1 vitkålshuvud Salt ½ dl grötris 1 ½ dl mjölk 1 gul lök 3 msk smör 500 g blandfärs 2 ägg 1 ½ dl kaffegrädde eller mjölk Salt Vitpeppar 3 msk ljus sirap Ca 2 msk smält smör Skysås
Gryta med glögg 4 port600 g grytbitar av oxkött2 dl vinglögg½ dl soja1-2 dl vatten1½ msk kalvfond7 enbär2 lagerblad1 tsk rosmarin10-15 smålökar100 g färska champinjoner1½ dl grädde, visp- eller matlagningsgräddemaizenaredningBryn köttet runt om och lägg över det i en stekgryta. 600 g grytbitar av oxkött
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Grädde och crême fraiche. Så har du en bra bas till en god sås till ris, pasta, bulgur, couscous, potatis eller annat tillbehör i stället för kolhydrater
Skär baconet i grova bitar. Bryn renskav, bacon och lök i smöret. Tillsätt vatten så att det täcker. Tillsätt salt och rököl, låt puttra tills det blir en simmig konsistens
Vänd ner fläskfilen och låt sjuda tills köttet är klart. Hallå alla mina bloggläsare. Tänkte dela med mig det godaste jag ätit på länge och som var väldigt uppskaddad här hemma