Häll det sedan i en tunn stråle ner i kastrullen med rabarberblandningen. 500 g rabarber. 12-3 msk potatismjölSkär rabarbern i mindre bitar, ca 1 cm. 1Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbernoch låt sjuda i ca 5 minuter. 1Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör om. 1Låt rabarberkrämen koka upp. 1Servera krämen med mjölk och jordgubbar
Igår blev vi lite hungriga, men orkade inte ställa oss och laga någon direkt lunch. Helgen har varit hyffsat lugn, det blev lite pulkaåkning igår och idag har vi varit och kollat på en lägenhet och fikat hemma hos mina föräldrar
Pannkakor (eller våfflor) av sötpotatis. Vet ni hur sugen man blir på mat och fika när man läser underlaget till en lagändring som trädde i kraft nu vid årsskiftet
Ta nu tillfället i akt att gör något annat än de klasiska sakerna som man gör på rabarber så som rabarberkräm, rabarbersaft, rabarbersyltochrabarberkräm
Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Rör om tills osten smält. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
En enkel och fräsch röra/sallad som jag åt med ett gott surdegsbröd med frukt och valnötter till. Köpte tidningen MåBra strax före jul och med den följde en bilaga med Ulrika Davidssons kickstartsrecept
Riktigt mättande med mycket energi och snabbt lagat tilllunch eller mellis. Croque Madame är makan till Croque Monsieur, varm ost- och skinkmacka, med stekt ägg ovanpå
2–3 äpplen ½ liter rensad och grovt hackad rabarber 50 g smör 2–3 msk socker 2 tsk kanel 1 tsk malen kardemumma Servering 1 liter vaniljglass Skölj och kärna ur äpplena, och hacka dem grovt
Men de gånger jag äter ensam och i mina lunchlådortill skolan har jag valt raw. Det har inte blivit enbart raw, jag lagar ju vanlig mat till övriga familjen och äter av den också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.