2 kg
oxfilé brynes i smör och läggs sedan på en långpanna. Stek köttet i 150 grader tills det når en temperatur av ca 55-60 grader Låt kallna inlindad i folie.Koka under tiden upp följande marinad 1:
1 liter
vatten
1 dl
grovt salt
10 hela
vitlöksklyftor
5 msk
blandade hackade örter, persilja, rosmarin och timjan
1 liten
gul lök
3 citroner
- pressa ur saften
4 msk
balasamvinäger
5 st
pressade vitlöksklyftor
2 tsk
honung
1 tsk
salt
4 krm
sambal oelek
4 krm
svartpeppar
6 msk
olivolja
4 msk
hackade örter, persilja, rosemarin och timjan
ca 40 pers buffé150 grader3 kg oxfilé1 marinad. 3 kg oxfilé. Oj vad gott detta kött blev. Ni måste prova. 1 dl rapsolja½ dl soja½ dl chilisås2 msk hoisinsås1 tsk sockersvartpeppar, timjan, grillkrydda2 marinad
Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Snart stundar alla möjliga festligheter, våren brukar vara full av dem. Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Måste bara tipsa er om det här supergoda sättet att tillaga fläskfilé på. Jag gjorde detta recept som jag hittade i Zetas broschyr "Mat för minglare" när vi hade kalas för dottern härom helgen
Oxfilé. Oxfilé. Stycka oxfilén i 4 bitar. 700 g oxfilé, gärna mittbiten. Gör så här. Rotfruktskaka. Skiva rotsaker och lök tunt, skölj inte grönsakerna då det är viktigt att all stärkelse sitter kvar
oxfilé,. 800 gram oxfilé i skivor. Låt det brynas lätt och stek sedan oxfilén i 1-1 ½ minut på vardera sida, låt sedan köttet vila på en tallrik under folie i 5 minuter innan servering (för medium) Vill du ha köttet mer eller mindre tillagat se tips nedan. 800 gram oxfilé i skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.