Paneer är en indisk ost som går att steka och som påminner lite om haloumi. Jag har för mig att den ursprungliga varianten innehöll tofu, men eftersom jag inte gillar tofu så bytte jag ut den mot paneer
I originalreceptet, som finns i Bonniers vegetariska kokbok, görs den här rätten på tofu, men eftersom jag inte tycker om tofu så använder jag paneer istället
En värmande och mustig vegetariskcurrygryta. 1 block Tofu naturell. Klyfta lök, dela upp broccoli i lagom stora buketter, skär paprika, skiva morotsslantar ca 4mm tjocka och skär tofublocket i kuber. När kokosmjölksgrytan småsjudit i 5 minuter så lägg i tofukuberna och paprikan och låt dem koka med. Efter ytterligare 5-10 minuter häll i löken och morötterna och låt grytan fortsätta sjuda tills du är nöjd med konsistensen. 1 block Tofu naturell
Just indisk mat är bland det vanligaste vegetariska inslaget i vårt kök. Jag försöker att ha ett tydligt upplägg på matsedeln hemma varje vecka med vegetariskt på måndagar, fisk på tisdagar och soppa på torsdagar
Hon lagar autentisk vegetariskindisk mat och är mycket pedagogisk. Posts related to Paneer / Panir - Indisk färskost - Mjuk indisk ost gjord på mjölkPalak paneer /panir /tofu - Indisk färskost i spenatPaneer butter masala - Indiskgryta med kryddig tomatsås och ostkuberLätt paneer (panir) - Indiskgryta med ostkuber i kryddig såsPalak paneer - indiskspenatgryta med ostkuberDela
Posts related to Paneer korma - Indisk ost i enkel kormasås med kardemumma, russin och cashewnötterKorma med nio olika grönsaker - Navratan kormaKorma - Indiskvegetariskgryta Lätt paneer (panir) - Indiskgryta med ostkuber i kryddig såsRis med smör och lök - Indiskt smörris - Pyaz wali basmati chaavalDela
Palak Paneer är bland de populäraste indiskavegetariska rätterna och är en vanligt förekommande rätt på menyn, det är även en rätt som varierar ganska mycket i smak och till och med färg