) svenska hushåll vid denna årstiden. Vad sägs exempelvis om att piffa till ett stort gäng minimuffins till cupcakes med en superenkel pepparkaksfrosting som smakar fantastiskt lent och gott
Han beställde “rostat bröd med smör, pocherade ägg, krispigt bacon och en rejäl hög med Hollandaise”, något som den kända hovmästaren, Oscar Tschirky förfinade till den mer vanliga versionen av Ägg Benedict som vi känner till idag med en English muffin, skinka med pocherat ägg och Hollandaise
” är Fares första bakningsbok där han har samlat över femtio favoritrecept indelade i kapitlen “Till middag” (framför allt med desserter i portionsstorlek), “Till fest” (innehållandes tårtor och pajer som räcker till många), “Till kafferep” (som är en uppdatering av klassiska sju sorters kakor och innehåller både svenska småkakor, muffins och cupcakes), och “Till mingel” (med recept på kakor och godis som mer är som små munsbitar)
Jag har översatt det till svenska, men utöver det inte gjort några större ändringar. Förutom bytt från brödform till muffinsformar, och ersatt smör med mandelsmör
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Självfallet försöker jag använda så mycket ekologiska, närproducerade och svenska varor som det bara går, för vi vill ju gärna ha kvar våra friska kroppar och vår vackra jord så länge som möjligt
De senaste åren har vanligamuffins kommit lite i skymundan. Såhär års är bitar av svenska äpplen, med kanel och socker, självklara smaksättare när jag bakar muffins
En nyhet som tydligen är väldigt vanligt i Paleo-köket (stenålderskost för er som inte hört ordet paleo förut) är Tigernut-mjöl eller jordmandel som det heter på svenska