Jag har sett ett recept på saffransbullar med vaniljkräm eller smörkräm men eftersom jag tycker att vaniljkräm kändes omständigt och inte är så förtjust i smörkräm fick jag inspirationen till de här bullarna med samma fyllning som i philadelphiabullarna
Ja, då tar det med andra ord sin start idag. Här lyser den med sin frånvaro ännu så länge kan jag meddela, men kanske bli det lite bättre i eftermiddag
Blanda det med det smälta smöret. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. och bröa en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret
Dagarna fram till jul har en tendens att inte riktigt räcka till för allt man vill hinna med, som att baka t ex, så jag var inte sen att testa det busenkla recept på havrekakor med choklad som Karin med bloggen Karins kök delade med sig av häromsistens
Mortla saffran med sockret. Böj rullarna något och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt gifflarna svalna på galler under duk, pensla sedan med smält smör och strö socker ovanpå 1g saffran
Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
Om du är sugen på att baka ett gäng med kanelsmakande bullar så hittar du ett bra recept här. I år önskade sig dottern en av sina absoluta favorittårtor som är den här underbara chokladtårtan med marshmallowmousse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.