Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarber och jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Lägg rabarber (delad i små bitar) och jordgubbar i den smorda formen
Klä en form med bakplåtspapper o ha i rabarben i den. När allt är smält så häll över detta på de torra ingredienserna o blanda o sen kleta över de på rabarbern
Jag har gärna i ½ tsk mald kardemumma också, och ½ tsk äkta vanilj (finns burkar att köpa numera i de flesta affärer med utmärkta goda små äkta vaniljkorn
Servera lite ljummen med härlig vaniljsås till. blåbär, hallon, rabarberbitar och små äppelbitar. Det här är nästan samma recept som till Knäckig Äppelpaj men här har jag bytt ut äpplena mot blandade bär
Den svalare vinden, stämningen med mörker, brinnande marschaller, färgsprakande pumpor som lyser upp och ön väcks åter till liv igen efter sommarens turistinvasion
Bryt över valnötterna strö på lagom med kanel. Topping. Smula degen över äpplena i formen strö på ströbröd och ringla över lagom med sirap och av sluta med socker
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpajmedknäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.