) I boken om husmanskost finns det många spännande gamla recept, eller vad sägs om det berömda lungmoset (Håkan mår illa varje gång han hör det ordet), halmad ål eller kokt rökt grishuvud
men framför allt så äre hemlagat och man vet vad som är i. de är ju att komma igång som är svårt, när man vill ge sitt barn ”bästa” maten men man vet inte vad det är som är ”bäst” men efter lite googling, livsmedelsverket och tips från andra så hajjar man och sen tycker man att det är busenkelt att bara veta
Så vi tager vad vi haver i skåpen och vispar ihop en färspaj. Undrar om man skall försöka sig på den banan också, eller så kanskeman är för osmidig… hihi
Just köttbullsrätter kanman variera både vad gäller smaker och nationalitet, vi har till exempel lagat till David Batras indiska köttbullar och Mårtenssons thailändska köttbullar tidigare, och dagens recept tar oss alltså på en matresa till Spanien
De två ugnsrecepten ska ju helst göras samtidigt för att utnyttja att man redan satt på ugnen, under tiden som köttfärslimpa och klyftpotatis är i ugnen kanman enkelt svänga ihop cannellonin och sedan medanman äter middag (köttfärslimpan blir en riktigt lyxig söndagsmiddag) kan pastan stå och gratinera i ugnen
Bestämde mig igår för att laga till nån färsrätt, men kunde inte komma på vad… Sen slog det mig att jag sett några färsrullar i frysdisken i affären som man inte kan uttala namnet på så jag säger ”Cheva-Cissi”
Just coleslaw är tacksamt att röra samman när fantasin tryter och man inte riktigt vet vadman ska servera för tillbehör, speciellt till färs tycker vi att det passar bra
Vi kör ju vidare på vår halvspontana vecka, råvarorna finns, men vad vi ska laga är inte helt klart. Och sen skulle jag vara pank jämt, hur kanman hålla sig borta från saluhallarna och alla godsaker
Kan inte bo bättre än vad jag gör. I veckanlagade jag dessa biffar. Finhacka basilikan och tomaterna. Man går även förbi fyren Morups Tånge, underbart vackert är det
Så vad har jag ätit dessa tre dagar. Jag kan inte säga att jag är så fantastisk på att variera min kost just nu men jag äter ändå olika middag när jag kommer hem från jobbet, varje dag
I med rejält med is och den skivade frukten. För vad vore en spansk afton utan sangria. Mankan bränna av sockret för en knäckig yta före servering om man vill, men det är en smaksak