Västerbottenost och pepparrot passar ihop och tillsammans med rökt lax blir det en härlig förrätt. Arrangera skivor av rökt lax på ett fat och klicka på västerbottenröran eller
Då häller man i riven ost parmesan eller västerbotten som jag hade. Denna gången blev det lax. Laxen. Pinjenötter och västerbottenost, salta och peppra in i ugnen på 180-200 grader
Fördela laxen, skuren i små bitar, och grönsaksblandningen i formen. 200 g rökt lax i skivor eller bit. 1 dl ost, gärna Västerbotten, riven. 200 g rökt lax i skivor eller bit 500-600 g grönsaksblandning, fryst 4 st ägg 1 dl ost, gärna Västerbotten, riven 3 dl grädde smör
Förbered laxen genom att salta och peppra- ringla sista av allt teriyakkisåsen över. Vitlökssåsen ordnar du innan du börjar grilla- så du får tid att ha full koll på laxen
Silltårtor eller laxtårtor hör midsommar till och finns i ett oändligt antal variationer. Förutom lax och räkor ger både mozarella och färskriven parmesan extra smak till tårtan, som sedan kan garneras efter tycke och smak med räkor, laxrosor, rom, dillvippor, lime, citron eller vad du nu föredrar
Ta ut och servera laxgratängen med önskade tillbehör. 500 gram lax, i tärningar eller portionsförpackade. 11 dl riven lagrad ost som Västerbotten eller prästost. Skär laxfiléer i tärningar eller kuber - förslagsvis 4-5 bitar vardera