Tome recept

Vegetarisk Tom Kah

Vegetarisk Tom Kah

Foto. Johannes Wätterbäck. I välsorterade matbutiker brukar det finnas en kryddpasta som heter Tom Ka, av märket Lobo
Tom yam goong

Tom yam goong

Ingredienser Portioner. 4 12 dl buljong (skaldjurs-, fisk- eller hönsbuljong av tärning/fond + vatten) 150 - 250 g svamp (i originalet är det thailändsk halmsvamp, men champinjoner passar lika bra) 4 schalottenlökar 2 msk finhackat citrongräs 8 - 10 limeblad (kaffirlimeblad) eller rivet skal av 1 lime (8 blad motsvarar skal av 1 lime) 4 tsk finhackad stark chilifrukt 2 - 3 skivor galangal rot (alt ingefära) 400 g skalade räkor 1 dl färskpressad limejuice 4 tsk asiatisk fisksås 4 tsk sweet chilisås Lägg till i inköpslistan
Kycklingsoppa (Tom khaa kai)

Kycklingsoppa (Tom khaa kai)

Koka upp kokosmjölk, citrongräs, galangarot och schalottenlök i en lagom stor kastrull eller wokpanna över medelvärme
Tom kha gai – Enkel, asiatisk kycklingsoppa

Tom kha gai – Enkel, asiatisk kycklingsoppa

Det här är en enkel, asiatisk kycklingsoppa som följt med mig sen jag flyttade hemifrån. En tom kha gai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser
Tom Ka Gai - thailändsk kycklingsoppa

Tom Ka Gai - thailändsk kycklingsoppa

Tom Ka Gai - thailändsk kycklingsoppa. Under hela min uppväxt har jag varit av den bestämda åsikten att soppa inte är mat
Tom Yum soppa med kokosmjölk

Tom Yum soppa med kokosmjölk

Klassisk Tom Yum soppa fast med kokosmjölk för en mildare smak. Jag kan garantera att denna soppa botar vilken förkylning som helst
Tom Sjöstedts pressgurka

Tom Sjöstedts pressgurka

1 färsk gurka. 10,5 dl ättika, 12 %. 11 dl socker. 11 dl vatten. 13 msk persilja, hackad. 1Pressgurka1 färsk gurka 0,5 dl ättika, 12 % 1 dl socker 1 dl vatten 3 msk persilja, hackadBlanda ättika, socker och vatten tills sockret löst sig
Tom ka gai - kyckling i kokosmjölk

Tom ka gai - kyckling i kokosmjölk

Tom ka gai. Skär kycklingfilé i strimlor. Dela champinjonerna om de är små eller skär dem i skivor. Halvera körsbärstomaterna
Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

Ingredienser Portioner. 4 400 ml kokosmjölk 5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk hackade limeblad 2 citrongräs 4 kycklingfiléer 125 g champinjoner 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd spansk peppar 2 msk riven färsk ingefära flingsalt med jod 1 lime Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Tom kha gai

Tom kha gai

Såhär års blir det mycket soppor. Förra helgen gjorde vi den här heta thailändska soppan, så god. Tom kha gai, 4 portioner
Tom Chien - räkor i vitlökssås

Tom Chien - räkor i vitlökssås

Blanda 1 tsk av den hackade vitlöken med 1 msk fisksås i en skål. Lägg i räkorna, rör om ordentligt och låt det hela marinera en halvtimme
Snabb Tom Kah Gai

Snabb Tom Kah Gai

Strimla kycklingfiléerna fint. Skala och hacka vitlöken fint. Hacka citrongräset fint. Ansa och skiva purjolöken fint